Anahtar Kelimeler:

Vahit Erdem Açıklaması

Vahit Erdem Açıklaması

NATO PA Türk Heyeti Başkanı ve AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem, Libya`ya yönelik askeri operasyonun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin 1973 sayılı kararı ile sınırlı olmasını istedi.

 

 Açıklama Yaptı

NATO PA Türk Grubu tarafından yapılan yazılı açıklamada, NATO Parlamenter Asamblesi Daimi Komitesi`nin 2-3 Nisan tarihlerinde Portekiz`de yapılan toplantısı hakkında bilgi verildi. Toplantıda, Orta Doğu ve Kuzey Afrika`da yaşanmakta olan halk hareketlerinin değerlendirildiğine dikkat çekilerek, NATO PA Türk Heyeti Başkanı Vahit Erdem`in de toplantıda bir konuşma yaptığı belirtildi.

 

Yeniden İnşaa

Açıklamada Vahit Erdem`in, Libya`ya yönelik askeri operasyonlara değindiğine işaret edilerek, "Bu operasyonun Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi`nin 1973 sayılı kararı ile sınırlı olmasını, isyancı ve karşı taraf sivil halkın korunmasını esas almasını ve ülkenin kurumlarının, askeri yapısının ve devletin tahrip edilmemesini savundu. Aksi takdirde Afganistan`da olduğu gibi yıkılan kurumların ve devletin tamirinin ve yeniden inşasının çok olacağını vurguladı" denildi.

 



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli