Anahtar Kelimeler:

5 Yıl Öncesine Döndük

5 Yıl Öncesine Döndük

Kırıkkale'de yaklaşık beş yıl önce çıkar hesabı yüzünden bürokratlara yönelik karalama kampanyaları yürütülüyordu. Kırıkkale'de bir şey değişti ve artık her şey de değişti.

Karalama Kampanyası

Kırıkkale’den bundan yaklaşık beş yıl önce bürokratlara yönelik çıkar hesabı yüzünden sürekli karalama kampanyaları yürütülüyordu. İktidar partisinin yönetimi görevden alındı ve bu kampanyalar bir anda sona erdi. Şimdi eski yönetim tekrar göreve gelince dikkat çekici biçimde yine bazı bürokratlara yönelik olarak karalama kampanyalarının başladığını görüyoruz.

 

Spor İl Müdürü

Bu kampanyalar Spor İl Müdürü Lale Öztürk ile başladı. Şimdi ise Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Öncel ile devam ediyor. İki olayda da benzer kişiler ve ilişkiler söz konusu. Spor İl Müdürlüğü olayında iktidar vekillerini kullanarak sponsor anlaşmaları yapıp bundan çıkar elde etmeye çalışan ve turnuva için de bedava olarak Başpınar Stadı’nı kullanmak isteyen, ancak müdürün onay vermemesi nedeniyle kullanamayan gurup, müdüre yönelik akla hayale gelmedik bir karalama kampanyası başlattı. Bu karalama kampanyası devam ediyor.

 

Yerel Basın Kullanılıyor

Şimdi ise Yüksek İhtisas Hastanesi’ne Başhekim olması söz konusu olan Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Öncel’i Başhekim yaptırmamak için karalama kampanyası yürütülüyor. Bunun için kimi zaman yerel gazeteler ve kimi zaman da yerel internet siteleri kullanılıyor. Bir internet sitesinde daha önce hastane personelleri Yusuf Güler ve Fatma Dedelioğlu’nun da adının karıştığı bir soruşturma kullanılıyor.

 

Olaylar Tekrar Başladı

Öncel için Sağlık Bakanlığına kadar gidilerek, İhtisas’a Başhekim yaptırılmaması için görüşme yapıldığı öğrenildi. AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir’in bir önceki yönetimi döneminde bu tür hadiseler sıklıkla yaşanıyordu. Demir görevden alınınca, bu hadiseler bıçak gibi kesilmişti. Şimdi bu olayların tekrar başlaması ve aynı çevrelerin olaylarda adının geçmesi çok dikkat çekici ve manidar bulunuyor. Bu konuda il idaresi ve AK Parti genel merkezinin dikkati çekilmeye çalışılıyor. Genel merkezin partinin yeni yönetiminin vukuatlarından haberdar olması isteniyor.

 

Ramazan Can İddiası

Yeni yönetimin iddialara göre eski milletvekili Ramazan Can’ı tekrar vekil yaptırmak için büyük gayret sarfettiği bildiriliyor. Ramazan Can ismi de daha önceki olaylarda sıklıkla gündeme gelmişti. Mehmet Demir ile yakınlıkları biliniyor. İş ortağı oldukları da öne sürülüyor. Can, temayülde birinci sırada çıkmıştı. Bu durum Mehmet Demir’e bağlandı. Demir ise “Ben vefa gösterdim” diyerek bunu doğruladı.

 

Herkes Huzursuz

Genel merkezin ve Başbakan’ın bu konuda da bilgi sahibi olması isteniyor. Bütün bu gelişmeler Kırıkkale’yi huzursuz ederken, Kırıkkale’nin huzurlu bir beş yılın ardından yine eskiye dönmüş olması AK Partililer dahil herkesi rahatsız ediyor.

 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu