Anahtar Kelimeler:

166 Yıldır Güvendeyiz

166 Yıldır Güvendeyiz

Türk Polis Teşkilatı’nın 166’ıncı yıl dönümü her ilde olduğu gibi Kırıkkale’de de coşku ve gurur içerisinde kutlanıyor. Kuruluş yıldönümünün açılış programı emniyet mensuplarının Emniyet Müdürü Kadri Kartal’ı ziyaretiyle başladı.

KURULUŞUNDAN 117 YIL SONRA

4-10 Nisan tarihleri arasında kuruluş yıl dönümünü kutlayan Türk Polis Teşkilatı, Kırıkkale’de düzenlediği etkinliklerle gurur içerisinde 166’ıncı yılını kutluyor.

Polis Nizamının kuruluş günü olan 10 Nisan’ı polis teşkilatı tarafından kutlanması ilk olarak 27 Mayıs 1960 ihtilali sonrası Polis Enstitüsü ve Polis Koleji’nin başına getirilen emekli Albay Cemal Alkan tarafından önerilmişti. Bu öneri sonrasında ilk olarak Polis Haftası 10 Nisan 1962 yılında yani kuruluşundan 117 yıl sonra kutlandı.

SÜREKLİ KENDİNİ YENİLEMEKTEDİR

Emniyet Müdürü Kadri Kartal, Türk Polis Teşkilatı’nın 166’ıncı yıl dönümü dolayısı ile makamında gelen tebrikleri kabul etti. Emniyet teşkilatımızın şanla şerefle geçen 166’ıncı yılını büyük bir onur ve gururla kutladığını ifade eden Müdür Kartal, “Teşkilatımız sadece Türkiye sınırları içinde değil, dünyada aldığı saygınlığın da haklı gururunu taşımaktadır.

Türk polisi çağdaş ülkelerin kullandığı araç gereç ve yöntemleri amaç edinmiş, dünyadaki değişiklikleri yakından takip ederek milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemektedir” dedi.

HERKES KENDİSİNİN POLİSİYDİ

Emniyet teşkilatı vatandaşın mal ve can kaybını önlemek için çok önemli görevler üstleniyor diyen Kartal, “ Bizler bu görevleri yerine getirirken demokratik, layık ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz.

Polis, devlet dediğimiz şeyin daim olması, vatandaşın devlet denilen yapı içerisinde can emniyetinin, mal emniyetinin sağlandığını düşünmesi hissetmesidir. İlk çağlarda herkes kendi malını, canını korumak durumundaydı. Herkes kendisinin polisiydi. Emniyet görevlisi dediğimiz şey böyle doğdu” şeklinde konuştu.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu