Anahtar Kelimeler:

Özbek Adaylığını Hissettirdi

Özbek Adaylığını Hissettirdi

Türk Metal Sendikası eski Genel Başkanı Mustafa Özbek, CHP’den milletvekilliği adaylığı için genel merkezin kamuoyu yoklaması yaptırdığını söyledi. Özbek, "Kırıkkale halkı böyle bir görev verirse, başımızın üzerinde yeri var" dedi.

 

Seçim Çok Önemli

Mustafa Özbek, Kırıkkale-Ankara karayolu üzerinde bulunan Kayadibi Dinlenme Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi, adaylığı konusunda açıklama yaptı. Bu seçimin, Türkiye’nin kader seçimi olacağını belirten Özbek, "Türkiye bulunduğu coğrafyada lider ülke olma durumuna sahip olması gerekirken, bugün bir takım emperyal güçler tarafından kullanılan bir ülke durumundadır. Bu genel seçimde 9 yıldır Türkiye’yi bu noktaya getiren bu iktidarı yüce Türk milleti uzaklaştırmasını bilecektir. İktidar kanadından milletvekilleri tahminleri yapılırken, 300’lere kadar düştüler, bu daha da düşecektir. Halkımız uyanmalıdır" dedi.

 

Chp Adaylığı

Kırıkkale’de CHP’den milletvekili aday adaylığı konusunda açıklama yapan Özbek, "CHP Genel Merkezi tarafından kamuoyu yoklaması yapılıyor. Kırıkkale halkı böyle bir görev verirse, başımızın üstünde yeri var" dedi. Kırıkkale’nin hizmetinde 40 yıldır çalıştığını hatırlatan Mustafa Özbek, "Halkımız bizi bekliyor. İnşallah kamuoyu yoklamasından da güzel bir sonuç çıkar. CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu da halkımızın isteğini geri çevirecek değildir" diye konuştu.

 

Kırıkkale İçin Varım

Mustafa Özbek, milletvekili seçilmesi halinde Kırıkkale halkının gözü kulağı olacağını anlatırken de "Meclis’te bir boz toprak sesi istiyorsanız beni seçin ve gerisine karışmayın. Hizmet bizden, o Meclis’te masaya vuracak sizin hemşeriniz olacak. Verdiğiniz gücü kullanmazsam namerdim" dedi. Ergenekon davasında 22 ay boyunca tutuklu kaldığını ifade eden Özbek, "22 ay yattım, sorgu vermeden çıktım. Sorgum, ifadem alınmadan çıktım. 2009’un birinci ayının 22’sine kadar verdiğim mücadeleyi Türkiye de biliyor, Kırıkkale de biliyor. Ben aynı Mustafa Özbek’im. Aynı mücadeleyi vereceğim. Kırıkkale için de özel çalışmak benim için şeref ve namus borcumdur" dedi.

 

İş Sözü Verdi

MHP’nin kendisine vefa göstermediğine işaret eden Özbek, bu konudaki kırgınlığını dile getirdi. Özbek, Ergenekon davasına ve MHP’ye atıfta bulunarak, “Ergenekon yurdumuzun adı, Börteçene kurdumuzun” adı diye konuştu. Milletvekili olması halinde Kırıkkale’yi en iyi şekilde temsil edeceğinin altını çizen Özbek, “5 yılda 5 bin kişiye iş sözü veriyorum. Sendikalarla bu konuda temaslarım var. Bu Özbek sözüdür. Sendikalardan destek alacağım” dedi.

 

Milliyetçi Kimliği

Milliyetçi kimliğini de gizlemeyen Özbek, Kırıkkale’de adaylığı ile ilgili söylentilere cevap vermek için bu toplantıyı düzenlediğini belirtti. Özbek’e CHP’de adaylığı döneminde milliyetçi kesimden ciddi destek gelmesi bekleniyor. Bunu bilen Özbek, milliyetçi kimliğini gizlemeden CHP’den aday olacağına işaret ediyor.

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli