Anahtar Kelimeler:

Zanlılar Yakalandı

Zanlılar Yakalandı

Şanlıurfa`dan, Kırıkkale`nin Hasandede Beldesi`ne çobanlık yapmaya gelen ve 8 ay önce dağlık bir bölgede cesedi bulunan çoban 19 yaşındaki İmam Aslan`ın cinayet şüphelileri, jandarmanın sıkı takibi sonucu yakalandı.

 

Cinayet Olayı

Şanlıurfa`dan Hasandede Beldesi`nde çobanlık yapmaya gelen İmam Aslan, 2 Eylül 2010 tarihinde ortadan kaybolmuştu. Şanlıurfa`dan gelen Salih Aslan, kardeşine cep telefonundan ulaşamadığı için beldeye gelerek jandarma ve belde halkının da katılımıyla arama çalışmaları başlatmıştı. Yapılan çalışmalar sonucunda, 28 koyunla birlikte kendisinden bir daha haber alınamayan çoban İmam Aslan`ın cesedi 10 Eylül 2010 tarihinde Hasandede Beldesi`nin Kızıldağ Mevkii`nde bulunmuştu. Arslan`ın, otlattığı hayvanları çalmak için gelenler tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü anlaşılırken, 7 gün sonra çoban köpekleri tarafından bulunmuştu.

 

Hepsi Yakalandı

Olay sonrası harekete geçen Kırıkkale İl Jandarma ekipleri, elde ettikleri bilgi ve delilleri birleştirerek, çoban İmam Aslan`ı öldürenleri araştırmaya başladı. Uzun süre yapılan araştırma sonucunda 2`si bu cinayetin ardından bir başka suçtan olmak üzere Delice Cezaevi`ne giren A.O ve I.P. ile 3`ü de Keskin İlçesi`nde olmak üzere yakalanan Y.A., G.D. ve Y.A. adlı kişiler gözaltına alındı. Zanlılar, sorgulamalarından sonra mahkemede hakim karşısına çıkarılmak üzere Kırıkkale Adliyesi`ne sevk edildi.

 



  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli