Anahtar Kelimeler:

MAHKEME ‘TAHRİK' İNDİRİMİ UYGULAMADI

MAHKEME ‘TAHRİK

Antalya’da eşi 23 yaşındaki Sevda Yıldırım’ı geçen yıl 14 yerinden bıçaklayarak öldüren ve polisteki ifadesinde “Namusumu temizledim” diyen 34 yaşındaki Nuri Yıldırım, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Yıldırım için ‘tahrik’ indirimi uygulamadı.

NAMUSUMU TEMİZLEDİM

Kırıkkale’de oturan 2 çocuk annesi Sevda Yıldırım, TIR şoförlüğü yapan kocası Nuri Yıldırım’dan şiddet gördüğü için çocuklarını ve evi terk edip Antalya’daki kadın arkadaşının yanında kalmaya başladı. Nuri Yıldırım, 4 Mart 2010 günü sokakta karşılaştığı eşiyle bir süre konuştu. Sevda Yıldırım, elindeki çantasını almak isteyen kocasına izin vermedi.

Eşinin direnmesi üzerine cebindeki bıçağı çıkartan Nuri Yıldırım, karısına rasgele saplamaya başladı. Vücudunun çeşitli yerlerine 14 bıçak darbesi alan Sevda Yıldırım, çevredekilerin çağırdığı ambulansla 300 metre uzaklıktaki özel bir hastaneye götürüldü.

Sevda Yıldırım, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olaydan sonra elindeki bıçakla yol boyunca yürümeyi sürdüren Nuri Yıldırım, polisler tarafından gözaltına alınırken, “Namusumu temizledim” demekle yetindi.

ÖLDÜRDÜĞÜ EŞİNİ SUÇLADI

2′nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya, dün de devam edildi. Bir önceki duruşmada cinayeti M. Ş. adlı kişinin azmettirmesi ile işlediğini iddia eden Nuri Yıldırım, son savunmasında eşini suçlayarak, şöyle dedi: “Öldürmek gibi bir niyetim yoktu.

Eşimin F. I. adlı kişiyle ilişkisi olduğu belli. Son buluştuğumuzda bunu sorduğumda bana ‘Seni perişan edeceğim. Hayatını zindan edeceğim. Çocuklarıma zengin baba bulacağım’ dedi.

O adamlarla otellerde kalıyordu. Evli bir kadının ne işi var otellerde. Ben boşanma davası açmak istedim. Buna avukat şahittir. Kendisi niye hiç boşanma davası açmamış?”

‘MUTLU MUSUNUZ NURCAN HANIM’

Mahkeme, önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdığı Nuri Yıldırım’ın cezasını, mahkemedeki saygılı davranışları nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çevirdi.

Mahkeme Başkanı Süleyman Teke, Yıldırım’a “Sana tahrik indirimi uygulamadık” dedi. Yıldırım salondan çıkarken duruşmayı takip eden Sevda Yıldırım’ın annesi Nurcan Erdem’e hitaben “Mutlu musunuz Nurcan hanım? Oldu mu istediğiniz?” dedi. Duruşma çıkışı Nurcan Erdem de “Adalet yerini buldu ama kızım geri gelmeyecek” dedi.



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu