Anahtar Kelimeler:

Polisin Şebeke Operasyonu

Polisin Şebeke Operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, 81 il ve bunlara bağlı ilçelerdeki hastanelerdeki hasta ve yakınlarından para çalan 16 kişilik şebekeyi çökertti.

 

81 İlde Yapıldı

Bir kişinin hala firarda olduğu hırsızlık şebekesi elemanlarının bu yöntemle aylık gelirinin 150 bin lira civarında olduğu tespit edildi. Türkiye`nin 81 il ve ilçelerindeki hastanelerin danışma, kayıt bölümü, kan alma ünitesi, poliklinik önleri gibi yerlerde sıra bekleyen ve özellikle yaşlı olan kişileri seçerek 4 ile 6 kişi tarafından sıkıştılarak cüzdan, para, cep telefonlarını çalan 16 kişilik şebeke elemanları 4 aylık bir çalışma sonucu ele geçirildi. Bir kişinin aranmasına ise devam ediliyor.

 

Kırıkkale’de Operasyon

Hırsızlık masası dedektifleri, hastanelerde hırsızlığa uğrayan hasta ve hasta yakınlarından oluşan şikayetler üzerine öncelikle başkent ve diğer il ve ilçelerin hastane güvenlik kameralarını inceledi. Ardından olayların çok olduğu bölgelerde dedektifler özel yöntemlerle kamera kullanarak meydana gelen hırsızlıkları tespit etti. Akıllara durgunluk verecek şekilde sıra bekleyen hasta ve yakınlarından hırsızlık yapan şebeke elemanları İstanbul, Kırıkkale ve Ankara`da yapılan operasyonlarla ele geçirildi.

 

Ele Geçen Kişiler

Ankara, istanbul ve Kırıkkale de yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde çete lideri Cebri Ç., başta olmak üzere, Nurettin Ç. , Esat T. , Zekeriya T. , Mert K. , Gürsel Ç. , Ali T. , Cemil Ç. , Gökmen Ç. , Ramazan K. , Necati Ö. ve Gazi K. isimli şebeke üyeleri çıkarıldıkları Cumhuriyet Başsavcılığı`na mevcutlu olarak sevk edildiler. Firarda olan ihsan K. `nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şebeke üyeleri ve evlerinde yapılan aramalarda bir adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet suç işlemekte kullandıkları cep telefonları da ele geçirildi.

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı