Anahtar Kelimeler:

Kur'a Çekimi Yapıldı

Kur

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kırıkkale`de yaptırılan alt gelir grubu 448 konut için "Hak Sahipliği ve Konut Belirleme Kura Çekilişi" yapıldı.

 

 

Kur’a Çekilişi Oldu

17 Ağustos Başpınar Spor Salonu`nda yapılan 448 adet 1+1 sosyal konutların kura çekilişine Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, İl Emniyet Müdürü Kadri Kartal, TOKİ yetkileri ve konutlara müracaat eden vatandaşlar katıldı. Vali Hakan Yusuf Güner, Türkiye`nin yeni hamlelerle dönüşüm içerisine girdiğini, Kırıkkale`nin de değiştiğini ifade etti. Güner, Kırıkkale`nin artık gecekondu olmaktan çıkarak yaşanabilir şehirler arasına girdiğini vurguladı.

 

Hayırlı Olsun

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale`ye yaklaşık olarak 3 bin konutun yapıldığını belirterek, 448 konutun kurasının çekildiğini, kurada ismi olmayanların ise üzülmemesi gerektiğini kaydetti. 448 vatandaşın ev sahibi olduğunu ve TOKİ konutlarının Kırıkkale`ye yapılacağının sözünü veren Korkmaz, "Yer ve istimlak konusunda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

 

Sosyal Çalışma

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü TOKİ Hukuk Danışmanı Cevdet Yaşar, Kırıkkale`de 448 konutun çekilişini yaptıklarını ve konutların yüzde 90`ının tamamlandığını ifade ederek, konutlara 6 ayda ödeme yapılmayacağını su, elektrik ve doğalgaz masraflarının ise vakıf tarafından karşılanacağını söyledi.

 

Evlerini Aldılar

448 adet 1+1 sosyal konut kura çekilişi protokolün katılımı ile ilk olarak engelli vatandaşlardan başladı. Sevinç ve heyecanı bir arada yaşayan isimleri okunan talihliler bir an olsun yerinde duramadı. Sahneye gelen hak sahipleri, ev sahibi olmanın sevincini yaşadıklarını belirterek yetkililere teşekkür ettiler. Bazı vatandaşlar ise kendi isimlerinin okunması için dualar ettiği gözlendi. Noter yetkilileri gözetiminde yapılan çekilişin sonuçlarının TOKİ tarafından açıklanacağı bildirildi. Öte yandan, özürlü olduğu halde listede ismi olmadığını iddia eden Murat Uygun isimli bir vatandaş, hakkını istediğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

 

İŞTE TOKİDEN EV ÇIKANLARIN LİSTESİ AŞAĞIDAKİ LİNKTE MEVCUTTUR

http://www.kaleajans.com.tr/2011/04/toki-kura-sonuclari/



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli