Anahtar Kelimeler:

Ak Heyecan

Ak Heyecan

AK Parti milletvekili adayları hız kesmeden ilçe, belde ve kasaba ziyaretlerine devam ediyorlar.

Herkez Gördü
Tanışma amaçlı düzenlenen ziyaretlerde Ak Parti’nin seçim politikasını anlatan adayların bu seferki durağı, Büyükyağlı, Çerikli ve Delice oldu. Kurbanlarla karşılanan adaylara ilgi bir hayli yüksek olurken yine siyasi konuşmaları güne damgasını vuran cinstendi. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve anayasa referandumlarında halkın öz iradesinin kendilerini yenilgiye değil gerçeklere götürdüğünü ifade eden Prof. Dr. Beşir Atalay, “bizim duruşumuzu her kez gördü. Herkes kendi yetki alanına baksın, kimse karışmasın dedik. Dimdik durduk. Bazıları gibi şapkamızı alıp kaçmadık” dedi.

Kurbanlık Hayvanı Öperek Gönderdi
Gittikleri yerlerde büyük bir kalabalık ve coşku ile karşılanan adaylar, 3-0 yapmak için destek istedi. Adaylar ilk olarak Büyükyağlı Kasabına ziyaret düzenledi. Büyük bir kalabalık ile karşılanan Milletvekili Adayları, gördükleri ilgiden dolayı memnun kaldı. Adayların ziyareti üzerine kurban kesmek isteyen partililere Atalay ricada bulunarak kurban kesimine izin vermedi. Atalay, kesilmek üzere getirilen küçükbaş hayvanı öperek uğurladı. Atalay, bu davranışından dolayı alkış yağmuruna tutuldu. Adaylara bayanlarda büyük ilgi gösterdi.

3-0 Yapalım
Büyükyağlı Belediye Başkanı Mevlüt Özçelik ve ekibi tarafından karşılanan vekil adaylarından ilk konuşmayı Ramazan Can yaptı. Can konuşmasında “Başbakanımızın sizlere ne kadar değer verdiğini bizlerden anlayın. 1 bakan 1 Emniyet Genel Müdür verdi. Bu bizler için çok önemli bir saygınlıktır. Bunu boş çıkarmayalım ve 3-0 yapalım. Biz buna inanıyoruz. Büyükyağlı kasabası nüfus olarak az gözükse de Kırıkkale’de 7 bine yakın oy potansiyeli var. Bir tek kendiniz oy atmayın. Siz yakınlarınıza bunları söyleyin, söyleyin ki inandırın. Bizim sizlere hizmet getirmemiz daha rahat ve kolay olsun” şeklinde ifadeler kullandı. Can, büyük bir kalabalığa yaptığı konuşmasında 2002 yılından bu yana Türkiye’de yapılan değişiklikleri anlattı. Can, “Türkiye dünya çapında lider ülke konumuna geldi” dedi.

Dönüm Noktası
Oğuz Kağan Köksal ise konuşmasına, “Siz değerli vatandaşlar bizi burada büyük bir kalabalık halinde karşıladığınız için teşekkür ederiz. 12 Haziran tarihinde yapılacak olan seçim sizin ve milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Unutmayın ve unutturmayın. Bu hükümet nelere imza attı. Bakın bizler emniyette bu hükümet sayesinde neleri gerçekleştirdik. Size verilen gazetede bunlar mevcuttur. Bir tek sizler değil, eşinize dostunuza yakınlarınıza anlatın. Bizi buradan 3-0 olarak yüz akı olarak çıkarın ki hizmet nasıl yapılır gösterelim” dedi.

Türkiye Bu Olaylara Yabancı Değil
Konuşmalarında Türkiye`nin 8,5 yılda çok değiştiğini kaydeden Atalay, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde 27 Nisan 2007`de yayımlanan bildiriye de değinerek, şunları söyledi: ``27 Nisan 2007`yi bir hatırlayın. Mecliste cumhurbaşkanı seçimi olacak. Önceki cumhurbaşkanının süresi bitti ama yeni bir sayı tartışması çıktı. Mecliste 367 sayısı olamazsa, cumhurbaşkanı seçilemez engeli karşımıza çıktı. Halbuki, anayasada Cumhurbaşkanı seçiminin nasıl olacağı belli. Abdullah Gül`ün, Cumhurbaşkanı olmaması için ellerinden geleni yaptılar. O zaman 3 parti seçime girmedi. 27 Nisanda saat 23.00`da Genelkurmay Başkanlığının bir bildirisi yayınlandı. Aslında bunlara Türkiye yabancı değil. Daha önce de bu şekilde direk veya dolaylı bir şekilde müdahaleler oldu. 27 Mayıs var, 12 Mart, 28 Şubat var. Bütün bu tarihlerde, Türkiye`de sivil siyaset yerini olağanüstü durumlara bıraktı. 27 Nisan`daki bildiri karşısında, ilk defa Türkiye farklı bir tutum gördü. Türkiye Başbakanımız ve onun ekibinin demokrasi konusundaki kararlı ve duyarlı tutumunu gördü. 28 Nisan günü, hükümet o konuda açıklamasını yaptı ve dedi ki, `Herkes haddini bilsin, her kurumun neler yapacağı anayasada bellidir. Ve en önemlisi bu ülkede demokrasi vardır`, 27 Nisan Türkiye`nin demokrasi tarihinde bir dönüm noktasıdır. Türkiye o tarihten sonra çok farklı bir atmosfere girdi. Bütün kurumlar kendilerine çeki düzen vermeye başladı.``

Erdoğan Önemli Bir Lider
``Türkiye`nin demokrasi açığı var, biz bu açığı kapatacağız`` dediklerini dile getirerek, şöyle devam etti: ``O günden bu güne, Türkiye demokrasinin yerleştiği ülke. 28 Nisan Türkiye`nin çok önemli bir dönüm noktası olarak daima anılacaktır. Bugün de onun yıl dönümü. 27 Nisan`ı, 28 Nisan`a bağlayan gece, bu açıklamaları yapanların arasında biri de bendim. O günden bu güne çok şey değişti. AK Parti`nin şöyle bir kararlılığı vardır. Recep Tayyip Erdoğan önemli bir liderdir. Başbakanımız dik durur, cesareti vardır ve risk göğüsler. Böyle durumlarda şapkasını alıp gidenleri Türkiye çok gördü. Millet bunlara oy verdi, milletin desteğiyle önceki hükümetler liderliği ele aldı. Ama böyle bir bildiride veya mektupta, şapkasını alıp gittiler ve milletin emanetine hıyanet ettiler. Ama biz milletin emanetinizi koruruz. AK Parti sizin oyunuzun kıymetini bilir ve korur. Türkiye inşallah milletin oylarıyla yönetilecek. Millet ne diyorsa o olacak. Millet sandıkta oyunu verecek, sonra bir başkaları gelip Türkiye`yi yönetecek. Bu artık tarihe karıştı, AK Parti bunları tarihe gömdü. Bundan sonra 27 Nisan 28 Nisan olmayacak``. Atalay ve beraberindekiler daha sonra Delice ve Çerikli beldesini de ziyaret etti. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun karşıladığı AK Parti heyeti moral bulurken Çerikli Belediye başkanı Ömer Sakarya siyasilerden isteklerini sıraladı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu