Anahtar Kelimeler:

Okulda Bilim Şöleni

Okulda Bilim Şöleni

Kırıkkale`nin Sulakyurt ilçesinde “Bilim Şöleni” düzenlendi. Öğrenciler, şölende yıl boyunca hazırlamış oldukları proje ve deneylerini uygulamalı olarak ziyaretçilere sunum yaptılar.

 

Projeler Sergilendi

Bilim Şöleni, Sulakyurt Çok Programlı Lise öğrencileri tarafından kendi okullarında yapıldı. Şölene ilçe Kaymakamı Hasan Ongu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Yıldırım, Şube Müdürü Türker Yurtsever, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bilim Şöleninin açılışını ilçe Kaymakamı Hasan Ongu ve şölen çalışmalarında görev olan öğretmen yaptı.

Okulun matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerinde görev yapan öğretmenler ile yine aynı bölümlerde eğitim gören öğrenciler tarafından, 25 deney ile elektrik bölümüne ait 10 değişik türdeki proje ve çalışmalar sergilendi.

 

Geliştirilecek

Şölende, yanmayan kağıt, bina elektrik tesisatı, karanlıkta çalışan hırsız alarmı, sabun üretimi, su arıtma, metal kaşığı bakırla kaplama, yemek artıklarından elektrik enerjisi üretme, mürekkep temizleyici, kademeli güneş takip sistemi, araçlarda sıvı seviyesi gösterge sistemi gibi daha birçok alanda sergilenen çalışmalar ve deneyler, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yemek artıklarından 1,5 volt elektrik üreten öğrenciler bu sistemi daha çok geliştirerek günlük hayatta uygulayacaklarını belirttiler.

 



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli