Anahtar Kelimeler:

Düğün yasağına tepki sürüyor

Düğün yasağına tepki sürüyor

Kırıkkale Valiliği, aldığı bir karar ile kentteki bazı bölgelerde yapılan ve yüksek gürültüye neden olan açık hava düğün, sünnet, merasim, kutlama gibi faaliyetlere yasak getirdi. Alınan yasak kararına birçok esnaf ve müzisyen tepki göstererek yasağın kal

Geyikçi’den Açıklama

Kurtuluş, Gürler, Tepebaşı, Hüseyin Kâhya, Yenidoğan, Ovacık, Güzeltepe, Fabrikalar ve Yaylacık mahallelerinin tamamı, Çalılıöz, Yenimahalle, Fabrikalar ve Yaylacık Mahallelerindeki bazı bölgeler hassas kullanım alanı olarak belirlendi. Belirlenen bölgelerde açık ve yarı açık eğlence, düğün, sünnet, merasim, kutlama gibi faaliyetler yapılmamasına yasak getirildi. Alınan karara tepki gösteren esnaf ve müzisyenler maddi olarak zarar uğradıklarını ifade ederek yetkiliklerden yasağın kaldırılmasını istediler. Geçimini düğünlerde yaptığı animasyonlardan sağlayan Peçeli Köçek Erdal Geyikçi “Düğünlerden geçimlerini sağlayan bizler, alınan düğün yasağı kararı ile maddi zarara uğruyoruz. Maddi zararın yanı sıra düğün kültürümüz de yavaş yavaş ortadan kaldırılıyor. Kırıkkale ve çeşitli illerde 5 bin’e yakın düğünde, sünnetlerde, festivallerde, asker gecelerinde, eğlencelerde, konserlerde, açılışlarda ve çeşitli davetlerde sahne aldım. Orta oyunlarımızdan olan köçeklik ve çeşitli tiplemelerle davetlilere eğlenceli vakit yaşattım. örf, adet, geleneklerimizin yaşatıldığı düğün kültürümüz yasaklanmasın” diyerek sokak düğünlerin yasaklanmamasını istedi.

Sıkıntı Yaşanır

Kentte yapılan sokak düğünleri sayesinde düğün sahiplerinin ekonomik anlamda kar ettiğini ifade eden Ali Arslan ve Mehmet Eylenen isimli müzisyenler ise yasakla birlikte bir çok kişinin geçim kaynağının kesileceğini söyledi. Yasağın kaldırılmasını isteyen Müzisyenler, “Şehrimizde yapılan düğünlerle birlikte aşçısı, sazcısı, davulcusu, kuaförü, gelinlikçisi, masa sıra kiralayan esnafı, kasabı vb gibi birçok kişinin geçim kaynağı kuruyacak. Bunların yanı sıra gelenek ve göreneklerimiz yok olmakla karşı karşıya kalacak. Öte yandan, sokakta yapılan düğün ile salonda yapılan düğünler arasında 5 bin TL gibi fark oluyor. Evde yapılan düğün 5 bin TL’ye mal olurken salonda yapılan düğün 10 bin TL’ye mal oluyor. Ayrıca şehrimizde bir yılda yaklaşık 3 bin düğün oluyor. Bu düğünleri düğün salonları kaldıramaz. Kırıkkale Valiliğimizin aldığı karara saygı duyuyoruz. Fakat yasakla bizlerin karşılaşacağı sıkıntıların da göz önünde bulundurulmasını ve sokak düğünlerinin yasaklanmamasını istiyoruz” dediler. Kentte düğünlere yönelik faaliyet gösteren esnaflarda sokak düğünlerinin yasaklanmamasını istedi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu