Anahtar Kelimeler:

Düğün Yasağında Dönüş Yok

Düğün Yasağında Dönüş Yok

Kırıkkale Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından hastane ve bazı okulların çevresi `sese karşı hassas konum` ilan edildi. Bu çalışma düğün yasağına gerekçe olarak gösteriliyor.

Bazı Kararlar Alındı

Kırıkkale Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından hastane ve bazı okulların çevresi `sese karşı hassas konum` ilan edildi. İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından alınan karara uymayanlara kanunun ön gördüğü şekilde cezai işlem uygulanacak. Yazılı basın açıklaması yapan Kırıkkale Çevre ve Orman Müdürü Bayram Gündoğdu, uygulanacak faaliyetlerde vatandaşların daha duyarlı olmasını istedi. Gündoğdu, alınan kararı şu şekilde açıkladı:

İşte Karar Açıklaması

"Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi, Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Devlet Hastanesi, Kırıkkale Üniversitesi Süleyman Demirel Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Kırıkkale Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu, Yaşlı Hizmet Merkezi ile eğitim öğretim dönemlerinde Hüseyin Kahya Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Kırıkkale Fen Lisesi, Kırıkkale Anadolu Öğretmen Lisesi, Kırıkkale Atatürk Anadolu Lisesi sınırından itibaren 250 metre mesafeye kadar çok hassas kullanım alanları olarak belirlenmiştir.

Sistemler Nasıl Olacak

Belirlenen bu alanlarda açık hava faaliyetlerinin yapılmaması kararlaştırılmıştır." Diğer alanlarda yapılacak açık hava faaliyetleri için kullanılan anfilerin 500 wattan büyük olmaması şartının getirildiğini açıklayan Gündoğdu, "Her biri 250 watı geçmemek üzere en fazla 2 adet hoparlörden başka ses çıkaran sistemin bulunmaması kararı alındı." dedi.

  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı