Anahtar Kelimeler:

Polisler İçin Tırmandılar

Polisler İçin Tırmandılar

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Türk Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 166. yılı anısına Köroğlu Dağı`na zirve tırmanışı yaptı.

Tırmanış Yapıldı

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Metin Atun ve beraberindeki 13 kişi, 2011 yılının ikinci tırmanışını Türk Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 166. yılı anısına Köroğlu Dağı`na gerçekleştirdi. Sabah güneş doğumu ile kamp bölgesinden ayrılarak tırmanışa geçen dağcılar, eriyen karların arasında yürümenin keyfini yaşadılar. 1800 metre yükseklikteki yayla bölgesinde kar yağışı ile karşılaşan dağcılar, bir müddet sonra yoğun şekilde bastıran sise karşı mücadele verdiler. Üst seviyede güvenlik tedbiri alındıktan sonra tırmanış yapan dağcılar, 2400 rakımlı Köroğlu Dağı`nın zirvesine ulaştıklarında hatıra fotoğrafı çektirmeyi de unutmadılar.

Bilgi Verildi

Tırmanışı Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 166. yılı anısına gerçekleştirdiklerini söyleyen Atun, "2400 rakımlı Köroğlu Dağı`na gerçekleştirdiğimiz bu doğa yürüyüşü ve tırmanışını, ülkemizin güvenliği için gecesini gündüzlerine katarak çalışan Türk Polis Teşkilatı`nın kuruluşunun 166. yılı anısına gerçekleştirdik. Bizlere daha rahat ve daha güvenli bir yaşam sağlamak için çalışan Polis Teşkilatımızın tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kimler Katıldı

Dağlarda inişin her zaman daha zor ve kazaların büyük bölümünün inişlerde olduğunu belirten Atun, "İnsanoğlu yaratılış gereği olarak çıkmaya meyilli olup, iniş onun için hep riskli ve üzücüdür. Ekibimizde bu gerçeği bildiği için zirvenin ilk bölümünde oldukça zorlansa da kusursuz bir şekilde inişini yapmıştır" dedi. Tırmanışa Kulüp Başkanı Metin Atun, Mehmet Eyüpler, Ali Çağlıyan, Bekir Laleli, Şerafettin Karakaya, Fatih Öztürk, Emir Çelik, Vahit Bilgiç, Gülsün Eroğlu, Ramazan Şahin, Selim Sezer, Yakup Eraslan, Hüseyin Gökçe ve Bilal Karakaya katıldı.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli