Anahtar Kelimeler:

Renkli Görüntüler Yaşandı

Renkli Görüntüler Yaşandı

Kırıkkale Belediyesi`nin, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüyle birlikte gerçekleştirdiği Hıdrellez kutlamaları Bahşılı Celal Bayar Parkında yapıldı.

Geniş Katılım Oldu

Programa Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, Ağır Ceza Reisi Burhanettin Öksüm, Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Jandarma Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Kadri Kartal, il müdürleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kırıkkale Belediyesi mehter takımının gösterileriyle başlayan kutlamada Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, "Hıdırellez hepinizin bildiği gibi mevsimlik bayramlarımızdan biridir. Hızır ve İlyas peygamberlerin yer yüzünde buluştukları gün, ülkemizin her yerinde olduğu gibi ülkemizin dışında da kutlanmaktadır" dedi.

Büyük İlgi Gösterildi

Belediye Başkanı Veli Korkmaz da, "Sevgimizi hüznümüzü, sevincimizi paylaşmak özellikle kışın geçtiğinin belirtisi olan bu tip bayramlarda birlikte olmayı amaçladık. Bu zamana kadar gerçekten şehrimizde bu anlamdaki etkinliğe hemşehrilerimiz çok ilgi gösterdiler. Hıdırellezi yağışlı günde kutluyoruz. Doğruları, güzelliği olumlu şeyleri daha öne çıkarmanın anlamlı olduğuna inanırız. Bu anlamda biz bu sevinçleri güzellikleri çoğaltmak adına birlikteliğimizi çok önemsiyoruz" diye konuştu.

Renkli Görüntüler Vardı

Etkinlikler kapsamında İl Kültür Müdürlüğü Ustalar Topluluğu Saz Ekibi konser verdi. Ana Kucağı Okulu öğrencilerinin palyaço gösterileri, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin müzik konseri etkinlikler arasında yerini aldı. Bu arada Celal Bayar aile parkına gelen aileler, Hıdrellez ve Bahar Bayramı etkinliklerine kendi aralarında katılmasının yanı sıra evden getirdikleri yiyecekleri ile mangal keyfini yaşadılar. 2011 sezonunu açan Bahşılı Luna Parkıda Hıdrellez coşkusunu yaşadı.



  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli