Anahtar Kelimeler:

Kırıkkale'de Bir İlk Oldu

Kırıkkale

Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından bayanlarda 6, erkeklerde 13 takımın katılımı ile Sualtı Hokeyi Kulüpler Arası Büyükler Türkiye Şampiyonası Kırıkkale Olimpik Yüzme Havuzu`nda başladı.

Su Altı Mücadelesi

Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından bayanlarda 6, erkeklerde 13 takımın katılımı ile Sualtı Hokeyi Kulüpler Arası Büyükler Türkiye Şampiyonası Kırıkkale Olimpik Yüzme Havuzu`nda başladı. Şampiyona ile ilgili açıklamada bulunan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkan Yardımcısı Dr. Şahin Özen, "Sualtı sporlarında Avrupa ve Dünya`da sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Bu şampiyonada milli takımımızı da seçmiş olacağız" dedi.

Katılan Takımlar

Kırıkkale`de 3 gün sürecek olan ve Pazar günü sona erecek şampiyonaya Deniz Yıldızları (Kocaeli), Yarımcaspor (Kocaeli), ODTÜ (Ankara), Türk Telekom (Eskişehir), Kütahya Gençlik, Anabilim (İstanbul), Balık Adamlar (İstanbul), Sualtı (Kocaeli), Değirmendere (Kocaeli), Başkent (Ankara), Kurt Yüzme İhtisas (Ankara), Atlantis (İstanbul) ve BYEM (Sakarya), Bayanlarda ise Türk Telekom (Eskişehir), Deniz Yıldızları (Kocaeli), ODTÜ (Ankara), Kurt Yüzme İhtisas (Ankara), Bilimsel (İstanbul) ve İstanbul Balıkadamlar takımları katıldı.

Amaç Şampiyonluk

Federasyon Başkan Yardımcısı Dr. Şahin Özen, şampiyona sonunda bayan ve erkekler aday milli takımının belirleneceğini belirtirken, su altı sporlarında ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil ettiklerini söyledi. Son yıllarda yerli ve çalıştıkları yabancı antrenörlerden memnun olduklarını belirten Özen, "Bu sporda gelişmemizde çok katkıları oldu. Her zaman yarı final ve final oynayan bir takıma sahibiz. Federasyon olarak havuz olan illerde bu sporun gelişmesini istiyoruz. Her yıl farklı bir ilde bu sporun şampiyonalarını yapıyoruz. Temmuz ve Ağustos aylarında Milli Takım kamplarımız olacak ve buradan kadromuzu seçeceğiz. Hedefimiz, Dünya şampiyonasında elbetteki Türkiye olarak şampiyonluktur" dedi.

İşte Guruplar Ve Sonuçlar

Kırıkkale Olimpik Yüzme Havuzu`nda yapılan müsabakaların ilk gününde erkeklerde A Gurubu`nda Eskişehir Türk Telekom-Ankara Başkent: 5-3, Anabilim-Kurt Yüzme İhtisas: 8-0, Atlantis-Kütahya Gençlik: 8-0, Kurt Yüzme Balıkadamları: 8-0, Deniz Yıldızları-Anabilim: 8-0, Ankara Başkent-Kütahya Gençlik: 8-0, Kurt Yüzme-Eskişehir Türk Telekom: 7-4 sona erdi. B Grubu`nda Kocaeli Yarımca-Kocaeli Sualtı: 8-0, Balıkadamlar-Değirmendere: 8-0, ODTÜ-BYEM: 8-0, Eskişehir Su Sporları-ODTÜ: 7-0, BYEM-Deniz Yıldızları: 7-1, Kocaeli Sualtı-Değirmendere: 8-0, BYEM-Balık Adamları: 7-0, ODTÜ-Kocaeli Yarımca: 8-0, Eskişehir Su Sporları-Deniz Yıldızları: 7-0 sona erdi. Bayanlarda ise Kurt Yüzme İhtisas-BYEM: 2-1, ODTÜ-Balıkadamlar: 7-2, Kurt Yüzme İhtisas-Balıkadamlar: 7-0, Eskişehir Su Sporları-ODTÜ: 7-0, BYEM-Deniz Yıldızı: 7-1 sona erdi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu