Anahtar Kelimeler:

İşte Bir Anne Portresi

İşte Bir Anne Portresi

Kırıkkale'nin Selimözer Mahallesi`nde 3 çocuğunu temizlik yaparak okutan Döne Yağlı, mahalleli tarafından yılın annesi seçildi.

Dramatik Bir Hayat

Kırıkkale’nin Selimözer Mahallesi`nde 3 çocuğunu temizlik yaparak okutan Döne Yağlı, mahalleli tarafından yılın annesi seçildi. Selimözer Mahallesi Muhtarı Zülfükar Erkoç tarafından çiçekle ödüllendirilen Yağlı, hayat hikayesini anlatırken göz yaşlarını tutamadı. Bir oğlu inşaat mühendisi olan Yağlı`nın halen kızlarından biri tıp fakültesinde, diğeri İTÜ`de okuyor. Dürdüncü çocuğu ise Kırıkkale Üniversitesi öğrencisi. Anne Yağlı, en büyük sorunlarından birinin çocuklarının okul harçları olduğunu belirtiyor.

17 Yıllık Mücadele

Kırıkkale’nin Selimözer Mahallesi’nde, 19 yıl önce eşinin ölmesinin ardından evlere temizliğe gitmeye başlayan 50 yaşındaki Döne Yağlı, çok zor şartlarda büyüttüğü dört çocuğunu da üniversiteli yaptı. Geride kalan 17 yılın hikayesini anlatırken gözleri dolan Yağlı, “Ölen eşimin ikinci eşiyim. Ona kuma gittim, resmi nikahsız yaşadık. Bir evde iki kumaydık. Eşimin, diğer hanımından biri özürlü iki çocuğu, benden de dört çocuğu oldu. 1994 yılında eşim öldü, çocuklarla kaldık ortada. Sosyal güvence yok, maaş yok, çok zor günler geçirdik. Dört odalı evi diğer kadınla ikiye böldük. Gördüğünüz bu iki gözlü evde yıllarca yaşam mücadelesi verdik.” dedi.

Çocuk Okutuyor

Yaşamın çok acımasız olduğunu dile getiren Döne Yağlı, “Çocuklarım 16 sene içerisinde büyüdü ve şimdi her birisi üniversiteli oldu. Büyük oğlum Bünyamin Yağlı (27) Ankara ODTÜ’de inşaat mühendisliğini bitirdi. Askere gidecek. İkinci oğlum Ahmet (23), İstanbul Teknik Üniversitesi’nde okuyor son sınıfta. Kızım Emine (21) Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 4’üncü sınıfta, diğer kızım Necla (19) Kırıkkale Üniversitesi Matematik Bölümü 2’nci sınıfta okuyor. Üniversite harçları bizi çok zor durumda bırakıyor.”

Yardım Gerekiyor

Döne Yağlı’nın fedakarlığını her insanın yapamayacağını belirten Selimözer Mahallesi Muhtarı Zülfükar Erkoç, “Herkes tarafından bilinen ve sevilen bir insan. Çocuklarını okutmak için tarlalarda çapa, evlerde temizlik işlerine gidiyor. Yardımseverlerin bunlara en büyük iyiliği çökmekte olan 2 odalı evlerinin yerine yeni bir ev yapmaları olacaktır.” dedi.

Annesinin fedakarlığını hiçbir zaman unutmayacağını belirten küçük kız Necla Yağlı, “İşe başlayınca ilk olarak annemi Hacca göndereceğim. Bir dediğini iki yapmayacağım. Rahat bir hayat sürmesi için elimden geleni yapacağım.” diye konuştu.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli