Anahtar Kelimeler:

Organ Bağışı

Organ Bağışı

Kırıkkale'de beyin ölümü gerçekleşen iki çocuk annesinin organlarının yakınları tarafından bağışlanmasından sonra Ankara'dan gelen ekip bekleyen hastalara yetiştirmek için harekete geçti.

Beyin Ölümü Oldu

45 yaşında ve iki çocuk annesi olan  S.A’nın beyin ölümünün gerçekleşmesi ile birlikte yakınları tarafından organlarının  bağışlaması ile birlikte 7 kişiye hayat vermesi için Ankara’dan gelen ekipler bayanın organlarını bekleyenlere götürmek için hareket etti. Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman Acar “Beyin kanaması teşhisi ile hastanemize getirilen bir bayan hastamızın beyin ölümü gerçekleşmesi üzerine yakınlarının organlarının verilmesine izin vermeleri ile Ankara’da bulunan organ nakli merkezimiz harekete geçerek Kırıkkale’ye geldiler.

Organlar Bağışlandı

Hastanın organlarının başka hastalara faydalı olabileceği sorunu ile birlikte organların alınmasına karar verildi. Ben kendim göz kornerlerini aldım. Diğer karaciğerini, pankrasını, böbreklerini, kalp kapakçıklarını organ nakil merkezinden gelen doktor arkadaşlarımız alıyorlar. İnşallah bu hastamızın organları diğer hastalarımıza faydalı olacağına inanmaktayız. Bu olayın acılı günde ailesine izin vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Hayat Bulacaklar

İnşallah diğer vatandaşlarımıza da örnek olmasını sonuçta vefat ettikten sonra organların başka insanlarda yaşamasını istiyoruz. Bunu önemsiyor ve hastane olarak takip ediyoruz. Beyin ölümü gerçekleşen vatandaşlarımızın ne kadar organ nakli gerçekleştirebilirsek kendi adımıza başarı olarak kabul ediyoruz” dedi. Beyin ölümünün gerçekleşmesi ile birlikte Ankara’da Kırıkkale de gelecek organları bekleyen hastaların bulunduğu ve en kısa zamanda kendilerine organların hayat vereceği belirtildi.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu