Anahtar Kelimeler:

Sürücüler Çok Şaşırdı

Sürücüler Çok Şaşırdı

Kırıkkale`de yaşayan görme ve ortopedik özürlü 20`ye yakın vatandaş, bir günlüğüne polis olmanın sevincini yaşadı. Sürücüler ise karşılarında engelli trafik polislerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Temsili Polis Uygulaması

Engelliler için ilk temsili polislik töreni İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu`nda yapıldı. Burada engelliler, İstiklal Marşı`nı işaret diliyle söyledi. Ardından özürlülere trafik polislerinin kullandığı düdük hediye edildi. Ardından üst rütbelerine selam veren engelliler daha sonra, emniyet binası önüne çıkarak trafik uygulaması yaptı, gelen araçları durdurarak ehliyet ve ruhsat sordu. Emniyet kemeri takmayan şoförleri `Siz de bir gün özürlü konumuna düşersiniz` diyerek uyardılar. Özürlü polislerin kendilerini durdurduğunu gören şoförler ise önce gözlerine inanamadı. Ardından gerçeği öğrenince polis camiasını tebrik etti.

Kartal’ın Girişimi

Engelli vatandaşları bir günlüğüne de olsa polis olarak görmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, bir günlüğüne de olsa 20 engelli vatandaşı temsili polis yaptıklarını söyledi. Engellilerin heyecanlanmalarının kendilerini etkilediğini açıklayan Kartal, "Engellilerin bu toplumun bir paracı olduğunu kimse unutmaması gerekir. " dedi.

Teşekkür Edildi

Engellilerin toplumsal yaşama uyum sağlamış bireyler olarak yarınlarının güvence altına alınmasının, bir ülkenin gelişmişlik göstergelerinden olduğunun altını çizen Kartal, bütün hizmetlerin engellilerin toplumla bütünleşmelerini sağlayacak şekilde ve ihtiyaçlarına uygun koşullarda düzenlenmesi gerektiğini belirtti. Türkiye`de kamu kurum ve kuruluşlarda engellilere yönelik çalışmaların artarak devam ettiğini dile getiren Kartal, "Engellilerden polis olmak için teklif geldi. Hiç düşünmeden kabul ettim. Emniyetin bütün birimleri bu çalışmada büyük emek harcadı ve engelli vatandaşlarımızın isteğini yerine getirdi. " şeklinde konuştu. Engelliler adına konuşan Bülent Yıldız ise, emniyet camiasına teşekkür etti.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli