Anahtar Kelimeler:

Askeri Tören Yapıldı

Askeri Tören Yapıldı

Kırıkkale`de 44 engelli düzenlenen törenle bir günlük askerliklerini tamamlayıp terhis olurken, törende duygusal anlar yaşandı.

Engelliler İçin Tören

Türk Silahlı Kuvvetleri`nin (TSK) engellilerin bir günlük askerliklerini yaparak vatani görevlerini yerine getirmesi amacıyla düzenlenen tören Kırıkkale Garnizon Komutanlığı, Üsteğmen Korhan Zağralı Kışlası`nda yapıldı. Tören öncesinde engelliler ve aileleri askerlerin çaldığı roman havası eşliğinde karşılandı. Aileleriyle birlikte sabah kışla yolunu tutan engellilerin karşılanmasının ardından kendilerine kıyafet ve teçhizatları teslim edildi. Elbiselerini giyen engelli askerler için Sinema salonunda 5 dakikalık kısa film izletildi. Filmin ardından eğitim alanına geçilerek Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı`nın okundu. Ardından 44 fiziksel ve zihinsel engelli asker eğitim aldı. Fiziksel ve zihinsel engellilerden oluşan 44 engelli asker daha sonra bir ellerini silahlara, bir ellerini de arkadaşlarının sırtına koyarak askerlik yeminini etti.

Yemin Töreni Yapıldı

Yemin töreninin ardından engelli bir askerin yaptığı konuşma tören alanındaki herkesi duygulandırdı. Bir günlük de olsa asker olmanın gururunu yaşadıklarını belirten engelli, "Değerli asker arkadaşlarım. Tarihin şan ve şerefle dolu kahramanlık destanlarının yazılmış asil Türk milletinin bir ferdi olarak bu gün burada bir günlük de olsa asker olmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi. 2011 özel celp erleri adına Er Hüseyin Kılıç dönem plaketini kütüğe çaktı.

Asker Bir Milletiz

Törende konuşan Mühimmat Garnizon Komutanlığı Tank Albayı Zafer Aka, bugüne kadar hastalıkları nedeniyle askerlik vazifesini gerçekleştiremeyen vatandaşların yemin töreni için bir araya geldiklerini belirtti. Askerlik mükellefiyeti, asker millet kavramının dünyadaki yegâne örneğini teşkil eden Türk ulusu için bir onur vesilesi olduğuna belirten Aka, "Bu kutsal hizmeti yerine getiren her birey bunun haklı gururunu da ömür boyu taşımaktadır. Sizler bugün bizlere ve bütün dünyaya yüreğinizle nasıl asker olunacağını gösterdiniz. Sizler artık birer Mehmetçiksiniz.

Aileleri De İzledi

Sizin abideleşmiş duruşunuz vatan, millet, bayrak ve askerlik aşkı ile çarpan yüreğiniz güzel vatanımızın bir teminatıdır. Sizler var oldukça Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milleti ile birlikte sonsuza dek yaşamaya devam edecektir" diye konuştu. Temsili askerlik yapan engelli vatandaşlar askerlik teskeresini Vali Yardımcısı Mustafa Işık`tan aldılar. Sevinçlerini aileleri ile paylaşarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Törene Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Işık, Mühimmat Garnizon Komutanlığı Tank Albayı Zafer Aka, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Zühtü Bozdemir, askeri birlik, özürlü vatandaş ile aileleri katıldı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli