Anahtar Kelimeler:

Çok Sesli Koro

Çok Sesli Koro

Ankara Sevda Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde kurulan Çok Sesli Kadınlar Korosu, Kırıkkale Üniversitesi`nin davetlisi olarak Üniversite etkinlikleri çerçevesinde verdiği konseri beğeni topladı.

Müzik Programı Yapıldı

Ankara Sevda Cenap And Müzik Vakfı bünyesinde kurulan Çok Sesli Kadınlar Korosu, Kırıkkale Üniversitesi`nin davetlisi olarak Üniversite etkinlikleri çerçevesinde verdiği konseri beğeni topladı ve salonda bulunanlar kadınları ayakta alkışladılar. Koro Şefi Cihan Can, tarafından yönetilen Çok Sesli Kadınlar korosunun konserine Rektör yardımcısı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Mustafa Yiğitoğlu, Biyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İrfan Albayrak ve kalabalık bir öğrencinin katılımı ile gerçekleşti.

Çok Sesli Koro Konseri

Koro halinde bir birinden güzel parçaları okuyan çok sesli kadın korosunun konserinin bitmesini istemeyen Üniversiteler konserin sonunda koroyu ayakta alkışlarken koro şefi Cihan Can `Çok sesli bütün dünyanın kültüründe var. Hep iki sesli eğitim alıyoruz. Şarkı söylüyoruz. Ama bizim kültürümüzde çok seslilik yok. Divandan, Fuzuliden gelin, Osmanlı`dan gelin, köyden gelin Türk Sanat Müziği, Türk Halk müziği var. Çok seslilik bakımlaşmadır ve çok güzeldir. Önce biz olacağız sonra evrenleşeceğiz.

Müzik Açıklaması

Sonra bizim örneklerimizi evrende ayak uyduracağız. Atatürk de böyle istemişti. Her nedense Kuran`ın Türkçesi saptırılıyor. TV’leri açıyoruz. Bunlarda saptırılıyor. Bizim kötü bir eleştirilen kötü bir huyumuz var. İyi dinleyin saptırmayın, saptırılmayın hepsi güzel şeyler. Siz güzel gözle bakarsanız. Hiçbir olayın yanlış olmadığını güzel yanlarını görürsünüz. Özel televizyonları açın şimdi herkes şarkı söylüyor. Onu sizde yaparsınız. Ama o sanat değil. Önce kendi müziğinize sahip çıkacağız. Sonra onu evrenleştireceğiz` dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı