Anahtar Kelimeler:

Otomotiv Sanayinde Teknolojik Gelişmeler

Otomotiv Sanayinde Teknolojik Gelişmeler

Kırıkkale Üniversitesi Makine Mühendisliği Kulübü tarafından düzenlenen "Otomotiv Sanayinde Teknolojik Gelişmeler" aktivitesi geniş katılımlı gerçekleşti.

Otomotiv alanında öğrencilerin teknolojik gelişmelerden haberdar olabilmesi için hazırlanmış KÜMAK çatısı altında Türkiye’de 2.si gerçekleştirilen program KKÜ. Mühendislik fakültesi Anafartalar salonunda gerektirildi. Programa  Türkiye ve Dünya Sanayi devlerin yetkililerinden katılımlar oldu. Sanayi Bakanlığı ARGE Genel müdürü Prof.Dr.Ercan Tezel Ostim genel müdürü  Orhan Aydın ,Renault Elek.Araç.Proje Sorumlu Müdürü Ümit Çevik,Mercedes ürün portföy yönetim  grup şefi.Cengiz Özbatır, Tülomsaş genel md.Hayri Avcı,Ford araştırma mühendisliği müdür Barış Şenyener .KKÜ Rektör yardımcısı Osman Çağlayan, Mühendislik fakültesi dekanı Veli Çelik ve KKÜ Mühendislik fakültesi öğrencileri katıldı.

Makine Mühendisliği Topluluğu  ‘’KÜMAK’’  başkanı Emre Gencan yaptığı konuşmada ‘’KUMAK ailesi olarak birçok organizasyonu yapmanın ve çoğu ilkleri gerçekleştirmenin heyecanı içindeyiz.  Sanayide Siz değerli büyüklerimizin bu programımıza katılmanızdan dolayı da teşekkür ederiz. Siz Sanayi büyüklerimize Güneş enerjisi ile çalışan FOTON 2011 ‘in bugün gösterime çıkması da verdiğimiz sözlerden biriydi. Aracımızı Mühendislik ARGE si tarafından dizayn edildi. Bu projemize bölümümüzün her ferdine teşekkür ederiz.Aracımız mühendislik fakültesinin değil Kırıkkale Üniversitesinin aracıdır.’’dedi

Mühendislik fakültesi dekanı Veli Çelik konuşmasında ‘’ Otomotiv alanında öğrencilerin teknolojik gelişmelerden haberdar olabilmesi için hazırlanmış KÜMAK çatısı altında Türkiye’de 2.si gerçekleştirilen program KKÜ. Mühendislik fakültesinin ARGE tarafından geliştirdiği Güneş enerjisi ile çalışan FOTON 2011 ‘in bugün gösterime çıkmasında bölümümüzün her ferdine teşekkür ederim ‘’dedi.

Sanayi Bakanlığı ARGE Genel müdürü Prof.Dr.Ercan Tezel konuşmasında ise’’KKÜ Makine Mühendisliği Topluluğu  ‘’KÜMAK’’  başarılarını tebrik ederek, Türkiye’de Sanayide söz sahibi olacak siz gençlersiniz.Tahsil hayatınızın bitiminde sanayi sizleri bekliyor.siz siz olun Gerçekleştirmek istediğiniz ARGE lerin takipçisi olun . Yapılan bir icadı geliştirdiğiniz bir teknolojiyi yarıda bırakmayın. Ülkemizin Dünyada da söz sahibi olmak için mücadele eldim ‘’dendi.

Sanayi Kuruluş temsilcilerin ortak konuşmasındaki kararda ise  Türkiye’de  artık sanayide devrim yapılması kararı çıktı.



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli