Anahtar Kelimeler:

Köksal'dan Terör Açıklaması

Köksal

Eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, teröristler, polisin halkla olan faaliyetini durdurmak için saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Polislere Saldırılar

Kastamonu ve Şırnak`ta polislerin şehit edilmesi olaylarının polis teşkilatına yapıldığını ifade eden eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, teröristler, polisin halkla olan faaliyetini durdurmak için saldırılar gerçekleştirdiğini söyledi. Kırıkkale`de bulunan ulusal ve yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen AK Parti Milletvekili Adayı eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, basının sorularını cevaplandırdı. Eskiden teröristlerin özel harekatçı ve terör şubesinde çalışanlarını hedef seçtiğini kaydeden Kösal, yeni şehitlerin birinin trafik polisi, diğerinin ise polis merkezinde nöbet tutan polisler olduğunu hatırlattı.

Saldırıların Sebebi

Köksal, saldırının sebebini şu şekilde açıkladı: "Doğuda ve güneydoğudaki toplum destekli polislerimiz ve diğer polislerimiz, vatandaşların bütün sosyal etkinliklerine katılıyor. Cenazesine, düğününe gidiyor, hasta ziyaret ediyor ve geziler düzenliyor. Bu faaliyetler sonunda polis ile vatandaş iç içe girdi. Teröristler, bu faaliyetleri durdurmak için polisleri şehit ederek çomak sokmaya çalışıyor. "

Herkes Vatandaşımız

Polislerin arkadaşlarının ölümüne tepki göstereceğini ifade eden Köksal, "Bu olaylar giderek artacak. Terör, yapılan faaliyetleri tersine çevirirse, yeniden başa dönülecek. Teröristler altlarından kayan tabanı yeniden elde etmeye çalışacak. Şu anda devletin aldığı tedbirlerle PKK`nın altından taban kayıyor ve kaymaya da devam edecek. PKK`nın sonu geliyor. Herkes bizim vatandaşımız. " dedi.

Seçimler Yapılır

Seçim dönemi güvenliğe çok iş düşeceğini belirten AK Parti Milletvekili Adayı eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Seçimin güvenliği siyasilerden sorulur. İçişleri Bakanı`mız şu anda Türkiye`nin her tarafında toplantılar yapıyor. Güneydoğu`da Seçimler yapılamaz diye bir şey yok. Her yerde Seçimler yapılacak. " şeklinde sözlerini tamamladı.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı