Anahtar Kelimeler:

Mesleğe Adım Attılar

Mesleğe Adım Attılar

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü`nden bu yıl mezun olan 72 öğrenci, yemin ettikten sonra beyaz önlüklerini giydi.

Yemin Töreni Yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü`nden bu yıl mezun olan 72 öğrenci, yemin ettikten sonra beyaz önlüklerini giydi. Hemşire adayları arısında 9 erkek mezun da dikkat çekti. Bu yıl mezun olan hemşire adayları için Kırıkkale Üniversitesi`ndeki Yahya Kemal Salonu`nda tören düzenlendi. Törene, aileler ve üniversite yönetimi de katıldı. Bu yıl mezun olan 72 öğrenci, yemin ettikten sonra beyaz önlüklerini giyerek mesleklerine ilk adımı attı. Bu yıl mezun olan 9 erkek de dikkat çekti. Hemşireler yemin töreninin ardından heyecanlarını aileleriyle paylaşırken, bazılarının duygulu anlar yaşayarak ağladıkları görüldü.

Hemşirelik Mesleği

Törende konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selda Bülbül ile Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, hemşireliğin zorluklarında bahsederek, sağlık sektörünün temel taşlarının hemşireler olduğunu belirti. Öte yandan törene katılan Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. Safa Kapıcıoğlu, Avrupa Birliği mevzuatlarını yerine getirme konusunda ülkemizde hemşireliğin dört nala ilerlediğini belirterek, "Hemşire eğitiminde akademik kadro eksikliği olsa da hocalarımız büyük bir özveri ile meslektaşlarımızı yetiştiriyorlar.

Bilgiler Verildi

Son bilgilerimize göre 87 profesör, 83 doçent, 272 yardımcı doçent, öğretim üyeleri, uzman araştırma görevlisi ile birlikte toplam 902 kişilik öğretim kadrosuyla bu eğitim hizmeti verilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı Sağlık Meslek Liselerinde de hemşirelik bölümü okuyan öğrencilerimiz var. 276 okulda 36 bin 329 hemşire eğitimlerine devam ediyor. Hemşirelerimizi eğiterek sağlık alanında hizmet etmelerini sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Törende ayrıca müzik dinletisi yapıldı.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu