Anahtar Kelimeler:

YAHŞİHANDA YOĞURT FESTİVALİ

YAHŞİHANDA YOĞURT FESTİVALİ

Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesinde ilk kez düzenlenen Yoğurt Festivaline ilçe ve Kırıkkale Üniversitesinden katılan binlerce kişi doyasıya eğlendi.

Kırıkkale`ye bağlı Yahşihan ilçesinde ilk kez "Yoğurt Festivali" düzenlendi. İlçenin meydanında düzenlenen festival gece geç saatlere kadar devam ederken ünlü ses sanatçıları geceye katılanlara unutulmaz bir gece yaşattı.

Kırıkkale`nin Yahşihan ilçesinde ilk kez düzenlenen Yoğurt Festivaline katılan binlere kişi doyasıya eğlenendi.İlçeden katılan vatandaşların yarışmaya sunduğu   56 yoğurt arasında yapılan yarışmada jüri üyeleri en güzel yoğurdu seçmek de zorlanırken ilk üçe girenler Yarım  altın ile ödüllendirildi. Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur "Halkımızın her şeyin en güzeline layık olması için Yoğurt festivali düzenledik" dedi.

Yahşihan ilçesinde düzenlenen Yoğurt Festivali`ne İçişleri eski Bakanı, AKP Kırıkkale Milletvekili adayı Beşir Atalay, eski vali Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, AKP Kırıkkale Milletvekili adayı Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Yahşihan Kaymakamı, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur "İlçe olarak hızla gelişiyoruz İlk kez düzenlediğimiz Yoğurt Festivalinde halkımızın birlik ve beraberlik için de olmasını sağlarken daha modern bir ilçe haline gelmek istiyoruz" dedi.

Yoğurt`u ile meşhur ilçede yapılan yoğurt yarışmasında 56 yoğurt yarıştı. Jüri üyeleri ilk üçe girecek yoğurtları seçmekte zorlanırken, ilk üç dereceye giren yoğurt sahipleri eski içişleri Bakanı Beşir Atalay, tarafından altın ile ödüllendirildiler. İlçede resim sergisi de  beğeni kazandı.

Festivalde  ünlü ses sanatçıları Orhan Ölmez, Sevcan Orhan, Kırıkkale Üniversitesi Halk Oyunları ekibi, ve amatör sesler geceye renk katarken, festivale katılan yaklaşık 5 bin kişi Oyunlar oynayıp halay çekerek gönüllerince eğlendi.Festivalin sonundaki havaiyi fişek gösterisi beğeni kazandı.

 


  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli