Anahtar Kelimeler:

İlçede Kutlama Yapıldı

İlçede Kutlama Yapıldı

Kırıkkale`nin Balışeyh ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. İlçe Kaymakamı Tekin Erdemir, Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu, Garnizon Komutanı Reyhan Babadostu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Bayram Töreni

Balışeyh Şehit Sezai Ergül ilköğretim okulunun bahçesinde yapılan kutlamalara, protokol üyelerinin yanında daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Bayram kutlamaları, hükümet konağı önündeki Atatürk büstüne çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.Öğrenciler günün anlam ve önemiyle ilgi çeşitli şiir ve kompozisyonlar okudular. İlçe Milli Eğitim Müdürü Turgay Saraçoğlu, günün anlam ve önemiyle ilgili olarak, 19 Mayıs 1919 tarihinin bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Samsun`dan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin başladığını dile getirdi.

Günün Önemi

Saraçoğlu, ``Atatürk`ün 19 Mayıs`ı armağan ettiği gençlere büyük görevler düşmektedir. Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti size emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Bağımsızlığa ve Milli Egemenliğe giden yolun ilk taşları Samsun`da döşenmiş ve hürriyet meşalesi orada yakılmıştır. Bu anlamda 19 Mayıs, asaletiyle şaha kalkışı ve kendi kaderine el koymanın işareti ve nice destanlardan birinin de başlangıcı olmuştur`` diye konuştu.

Ödüller Töreni

Öğrenciler, bayram alanında öğretmenleri kontrolünde çeşitli etkinlik ve gösterilerde bulundular. Bayram etkinlikleri sonrasında ilçe genelinde ilköğretim ve lise okulları arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Kaymakamlık tarafından hediye ve madalyalar verildi. Kutlama etkinlikleri, öğrencilerin protokolü selamlama geçişlerinin ardından sona erdi. Haber Merkezi



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli