Anahtar Kelimeler:

Genelge Yayınlandı

Genelge Yayınlandı

Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahattin Demirer, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği genelgeyle, 12 Haziran seçimlerinden önce, seçim sırasında ve sonrasında alınacak önlemleri madde madde sıraladı.

Seçim Genelgesi

Emniyet Genel Müdür Vekili Mustafa Bahattin Demirer, 81 il emniyet müdürlüğüne gönderdiği genelgeyle, 12 Haziran seçimlerinden önce, seçim sırasında ve sonrasında alınacak önlemleri madde madde sıraladı. İlçe ve il seçim kurullarına götüren araçlara imkanlar dahilinde bir ekip otomobili refakat edecek. Her torbanın en az bir polisin nezaretinde ilçe ve il seçim kurullarına ulaşacak. Ayrıca oy torbaları, riskli bölgelerde zırhlı araçlarla taşınacak. 12 Haziran’da Türkiye genelinde yaklaşık 20 bin sandık bölgesinde yapılacak seçimlerde 177 bin sandık için güvenlik alınacak.

Koruma Önlemleri

İllerde seçime yönelik alınması istenen önlemlerden bazıları ise şöyle: “Yasadışı örgütlerin seçimi sabote etme girişimleri önlenecek. Seçmenin oy tercihini tespit için alternatif sandık kurma girişimine izin verilmeyecek. Başta Başbakan olmak üzere bakan, parti genel başkanları, üst mahkeme başkanları ve üst düzey askeri ve mülki erkâna yönelik olası saldırılara karşı istihbarata ağırlık verilecek.

24 Saat Esası

Siyasi partilerin genel merkezleri, il, ilçe, belde teşkilatları ve seçim büroları korunacak. İl ve ilçe seçim kurulları 24 saat esasına göre korunacak. Miting alanlarında olası terör olaylarına karşı istihbarata ağırlık verilecek. Partilerin ve adayların seçmene hediye ve eşantiyon dağıtması engellenecek. Kazanan parti yandaşlarının taşkınlıklarına karşı tedbirler alınacak.”



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu