Anahtar Kelimeler:

Enerji Bakanı Geldi

Enerji Bakanı Geldi

Kırıkkale`de doğalgazın yaygınlık oranının 95`e ulaştığını açıklayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ancak kullanımın az olması sebebiyle ev hanımlarının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Kırıkkale’ye Geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kırıkkale`ye gelerek enerji çalışmaları ve yatırımları konusunda bilgiler aldı. Esnafları gezen Yıldız, partisine ve adaylara destek istedi. Bakan Yıldız, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, milletvekili adayı Ramazan Can, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ve diğer idareciler tarafından karşılandı. İlk olarak Valiliğe gelen Bakan Yıldız, burada Vali Güner`den ilin durumu ve enerji yatırımları konusunda bilgi aldı. Valilik şeref defterini imzalayan Yıldız`a Vali Güner, Kırıkkale bozlaklarından oluşan bir CD ve kitap hediye etti. Daha sonra basına kapalı olarak bir saate yakın süre Kırıkkale`nin enerji yatırımları konusunda bir görüşme yapıldı.

Teşvik Edilmeli

Her ilde enerji konusunda koordinasyon toplantıları yaptıklarını açıklayan Yıldız, "Bu amaçla Kırıkkale`ye geldik. Şehrin enerji durumu, elektrik ve doğalgaz konusunda bir görüşmemiz oldu. İlin yatırımları ve sorunlarını ele aldık. Çözümler için gerekli girişimlerimizi yapacağız." dedi. Bakan Yıldız, doğalgaz konusunda da açıklamada bulunarak, "Öğrendiğim kadarıyla Kırıkkale`de doğalgaz çok yaygın. Şehrin yüzde 95`ine ulaşmış durumda. Ancak kullanımı az. Hanımlarımızı bu konuda teşvik etmeliyiz. Doğalgaz hem ekonomik ve hem de kullanımı kolay. İnsan hayatını kolaylaştırıyor. Doğalgaz kullanımını yaygınlaştırmalıyız. Bunları hanımlara anlatmalıyız. Bu konuda bir kamu eksikliği gördüm. Bunu giderirsek sorun kalmaz." diye konuştu.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu