Anahtar Kelimeler:

Fuar Sizleri Bekliyor

Fuar Sizleri Bekliyor

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Açılış Yapıldı

Fuarda öğrenciler tarafından yapılan halk oyunları gösterisi ve minik öğrencilerin Kafkas gösterisi beğeni topladı. Fuarın açılışını Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Danış, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ve öğrenciler yaptı. Endüstri ve Sanayi`de kullanılmak üzere teknik personel ihtiyacının olduğunu ifade eden Karacaev, bu tür fuarların önemli olduğunu belirterek, "Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı`nda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Mesleki Fuar

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker de fuarın amacının mesleki eğitim ve tekniğindeki gelişmeler ile bu eğitimin ulaştığı noktayı göstermek, öğrenci ve öğretmen ürünlerini sergileyerek mesleki ve teknik eğitimi kamuoyuna tanıtmak olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Yardımcısı Ali Danış ise Kırıkkale`nin mesleki eğitimle var olan bir kent olduğunu belirterek, Türkiye`de ilk mesleki ve teknik eğitimin ayrıntılı olarak uygulandığı illerden birinin Kırıkkale olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından proje tabanlı beceri yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Program, açılan stantların gezilmesiyle son buldu.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli