Anahtar Kelimeler:

`Marul` Demek İçin Bir

`Marul` Demek İçin Bir

Aylık kazancını kaybetti Kırıkkale`de bir vatandaş, bir tv kanalındaki yarışmaya katılabilmek için bir aylık kazancını telefon faturasına yatırdı

İlginç Bir Olay

Kırıkkale`de bir vatandaş, bir TV kanalındaki yarışmaya katılabilmek için bir aylık kazancını telefon faturasına yatırdı. Yarışmada `marul` sorusunun sadece `u` harfinin eksik olduğunu gören Kemal Mercan, yarışmadan bin lira kazanabilmek umuduyla telefona sarıldı. 45 dakika süren bekleme sonunda yarışmanın bittiğini gören Mercan, büyük hayal kırıklığına uğradı. Asıl şoku ise bir ay sonra 940 lira telefon faturası gelince yaşadı. Kumandayla televizyon kanallarını dolaşırken, gözünün bir yarışma programına takıldığını açıklayan Kemal Mercan, "Yarışmada marul harfinde sadece `u` harfinin kaldığını gördüm. Hemen heyecanlanıp telefona sarıldım. Aradığım telefonda telesekreter çıkarak, `Biraz sonra operatöre bağlanacaksınız lütfen beleyiniz` sesiyle karşılaştım. Ben de beklemeye başladım." dedi. Yaklaşık 25 dakika telefonda beklediğini açıklayan Mercan, "Artık sıkılmıştım ve telefonu kapattım. Biraz sonra dayanamadım ve tekrar telefon açtım. Hala marulun u`su kanalda yayınlanıyordu.

Katılamadı Bile

Kendi kendime bu soruyu bilip parayı ben kazanacağım demeye devam ettim. Telefonda yine sık aralıklarla telesekreter çıkarak, `Biraz sonra operatöre bağlanacaksınız lütfen beleyiniz` diyordu. Tam ümidimi kesince operatör bağlandı. Operatöre `size bir sorum olacak, soruyu bilirseniz yarışmaya girebilmek için hak kazanacaksınız` dedi. Ben de tamam sorun dedim. Operatör, `20`den 1 çıkınca kaç kalır` sorusunu sordu. Önce bu soruya inanamadım. Bir yanlışlık olmalıdır, diye kendi kendime sordum. Bu soruyu ilköğretim bire giden çocuklar bile bilir dedim. Buna rağmen 19 sayısını söyledim. Operatör, `Tebrikler, yarışmaya girebilmek için sıra kazandınız. Lütfen bekleyiniz` dedi. Ben beklemeye devam ettim. Aradan 45 dakika geçti. Kanaldaki yarışma sona ermişti. `u` harfi hala orda durmaktaydı." şeklinde konuştu. Bir ay sonra 940 lira telefon parası geldiğini açıklayan Mercan, "Benim ağzım yandı. Yoğurdu, üfleye üfleye yiyorum. Kimse bu tür programlara ve yarışmalara inanmasın." diye konuştu.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu