Anahtar Kelimeler:

ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ ŞENLİK

ÖĞRENCİLERDEN RENKLİ ŞENLİK

Kırıkkale`de 3`üncü Geleneksel Okul Öncesi Eğitim Şenliği, MKE Kurumu düğün salonunda 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi….

Yürüyüş yaptılar

Kırıkkale`de 3`üncü Geleneksel Okul Öncesi Eğitim Şenliği, MKE Kurumu düğün salonunda 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Şenliğe katılan 12 Anaokulu öğrencileri, becerilerini sergiledi. Kırıkkale Belediyesi önünde belediye bandosunun eşlik ettiği yürüyüşe Vali yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan yardımcısı Ali Danış, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, müdür, öğretmen ve öğrenciler Zafer, Hürriyet ve Kazım Karabekir caddesinden yürünerek MKE Açık Hava Düğün Salonunda toplanıldı.

Renkli görüntüler vardı

Şenliğe katılan Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, çocukların arasına girerek yaptığı konuşmasında "Kırıkkale gerçekten okul öncesi okullaşma oranında Türkiye ortalamasının üzerinde bir orana sahiptir. Bu, hem Milli Eğitim teşkilatımız açısından, hem de bu şehirde yaşayan 3 ile 6 yaş gurubu ailelerimiz açısından büyük bir avantaj" dedi. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ise çocukların öğreniminin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ilk beş yılını oluşturan okul öncesi eğitim, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve akademik başarıları üzerinde etkili olduğunu söyledi.

Ayakta alkışlandılar

Peker, "İnsan yaşamında böylesine önemli bir yeri olan bu yılların en iyi biçimde değerlendirilmesi, nitelikli bir okul öncesi eğitimi ile gerçekleşebilir" diye konuştu. Okul öncesi öğrenciler, yıl içinde öğrendikleri becerilerini sergilerken, salonu dolduran öğrenci velileri ve davetlilerce ayakta alkışlandı.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli