Anahtar Kelimeler:

Geleneksel Buluşma

Geleneksel Buluşma

Kırıkkale`de İmam Hatim Lisesi Mezunları Derneği (KİM-DER) ile Merkez İmam Hatip Lisesi`nin ortaklaşa düzenlendiği 2. pilav günü yapıldı.

Geleneksel Program

Geleneksel hale gelen pilav gününe eski Refah Partisi milletvekillerinden Mikail Korkmaz, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, bürokratlar, okul Müdürleri, öğretmenler, esnaflar ve çok sayıda mezun ile davetli katıldı.  İmam Hatip Lisesi`nin bahçesinde düzenlenen program, Kur-an okunmasıyla başladı. Programda, çeşitli konuşmalar yapıldı, mezunların anıları anlatıldı. Eski günler yad edilirken Kırıkkale Belediyesi mehteran bölüğü bir konser verdi. KİM-DER başkanı Ahmet Seçilmişoğlu, yaptığı açıklamada, pilav gününe özveri göstererek çok sayıda davetlinin katıldığını belirtti.

 

Buluştular

Seçilmişoğlu, "Pilav günümüzü okul bahçemizde gerçekleştirdik. Çünkü bu avluda, şu taş duvarlara sinmiş yılların kokusunu hissedelim istedik. Burada okuyan ve mezun olan büyüklerimizin, arkadaşlarımızın yankılanan sesleri anılarımızda yeniden canlansın. Bu mekan içinde yarım ekmek arası çemen yediğimiz günleri, öğlen arası top oynamaktan bitap düşen bedenlerimizi, hadis ve Kur-an ezberi için müzakere odalarından gelen muhteşem sesleri hatırlayalım istedik" dedi.

 



  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli
  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu