Anahtar Kelimeler:

Kılıçdaroğlu Kırıkkale'ye Geldi

Kılıçdaroğlu Kırıkkale

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale mitinginde halka seslendi.

Mitinge Katıldı

Biçerdöver ve traktörün hazır bulundurulduğu meydanda ‘Başbakanın oğlunun gemiciğine mazot 1.50 TL, Çiftçiye, kamyoncuya mazot 3.60 TL‘ ve ‘Köylünün traktörü icralık‘ gibi pankartlarla karşılanan CHP lideri Kılıçdaroğlu sözlerine Kırıkkale‘nin küçüldüğünü söyleyerek başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın ‘istikrar sürsün, Türkiye büyüsün‘ sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "İstikrar sürseydi, Kırıkkale büyürdü. Kırıkkale‘nin vekil sayısı 4‘ten 3‘e düşmezdi. Esnaf kazanmasa da olur emekli zaten sürünüyor, sürünsün diyorsanız adres belli. Adres Adalet ve Kalkınma Partisi. Ama diyorsanız ki, bu ülke kalkınsın, bu ülkede güzellik olsun, bu ülkede aş, iş olsun diyorsanız adres belli CHP" diye konuştu.

Maaşlar Konusu

"Belediye başkanı istifa etsin" diyen Kılıçdaroğlu, belediye işçilerinin 13 aydır maaş alamadığını, belediyenin yatırım yaparak su getirdiğini, suyun içilemediğini, arıtma tesisinin çalışmadığını iddia ederek, "Belediye böyleyse AKP de öyledir. Son 9 yılda 33 milyar dolarlık özelleştirme yaptılar. Nereye gitti para. Hesabını soracağız" ifadelerini kullandı. Ülkede huzur olması için kendisinin günde 16 saat çalıştığını ve alın teri döktüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, "Kendi hesabıma günde en az 16 saat çalışıyorum, 16 saat emek harcıyorum alın teri döküyorum.

Açlık Olmasın

Tek derdim var, bu ülkede huzur olsun açlık olmasın herkesin işi olsun, onurlu Türkiye olsun. Aile sigortasını getireceğiz yoksulluğu bitireceğiz. Esnafın maaşından yüzde 15‘lik kesintiyi kaldıracağız. YÖK‘ü kaldıracağız, üniversiteyi özgürleştireceğiz, taşeronluğu bitireceğiz, herkes örgütlü sendikalı olacak, esnafın emekli aylığından kesilen destek primini kaldıracağız. Esnaf rahat nefes alacak. Çiftçi kardeşim unutmasın. Onların elektrik borcunu da sileceğim. Bizim hedefimiz bu" şeklinde konuştu.

Destek İstedi

Kılıçdaroğlu, 12 Haziran‘da yapılacak olan seçimde herkesin kendisine destek vermesini isteyerek Bolu mitingine katılmak üzere helikopterle ayrıldı. Öte yandan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu‘nun konuşmaları sırasında bazı vatandaşlar havanın sıcak olması nedeniyle fenalık geçirdi. Fenalık geçiren vatandaşlara alanda bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.



  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 21.9 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli