Anahtar Kelimeler:

Yunus Emre Anıldı

Yunus Emre Anıldı

Büyük Türk düşünürü ve halk ozanı Yunus Emre, Kırıkkale Yunus Emre İlköğretim Okulu`nda anıldı.

Anma Töreni Yapıldı

Velilerin de katıldığı anma töreninde ilk olarak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Yunus Emre`nin hayattı slayt eşliğinde sunuldu. Ardından Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Aydın Bozbıyık ve anmayı düzenleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Ali Yılmazoğlu, ney eşliğinde Yunus Emre`nin ilahilerini okudular.

Manevi Miras

Ardından 8. sınıf öğrencilerinin hazırladığı Yunus Emre`nin hayatından kesitler gösterisi sunuldu. Daha sonra sahne alan okul korosu, Yunus Emre`nin ilahilerini seslendirdi. Yunus Emre`nin yüzyıllardan bu yana Türk-İslam düşüncesinin büyük siması olduğunu belirten Yunus Emre İlköğretim Okulu Müdürü Haydar Öcal, Yunus`un dünya görüşünün `sevelim sevilelim` sözüne sığdırılabileceğini, hayat felsefesinin temel ilkesini bu sözün oluşturduğunu söyledi. Yunus Emre`yi anmak ve anlamak için bir araya geldiklerini dile getiren Öcal, "Yunus Emre, Mevlânâ, Hacı Bektaş-i Veli ve diğer yüksek şahsiyetler, bu toprakların manevi mirasları, bizi bir araya getiren ve tutan şahsiyetlerdir." dedi.

Geçerliliğini Kaybetmedi

Yunus Emre`nin, aradan geçen 750 yıla rağmen, kendine özgü deyiş, düşünce ve duygularıyla hala geçerliliğini koruduğunu aktaran Öcal, onun engin bir hoşgörüye sahip olduğunu ifade ederek, "Yunus Emre`nin birçok yerde mezarı, makamı, mekanı var. Bu da gösteriyor ki Yunus Emre ruhu, manası çok yere lazım. Yine görüyoruz ki onların selamı ve kelamı her yere yetecek kadar engin ve zengin. Yunus Emre`yi anlamak epeyce zihni ve kalbi birikim gerektiriyor. O sebeple Yunus hakkında söz söylemek zor mesele. Yunus gönülden söylüyor ve gönüllere hitap ediyor." diye konuştu.

Hoşgörü Adamı

Yunus Emre`nin hoşgörüyü halka aşılayan bir yapısı olduğunu ifade eden Öcal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir milletin tarih sahnesinde ölümsüz kalmasının unsurlarının başında kültür ve medeniyet yolunda iz bırakan değerler yer alır. Bu değerlere sahip olan Türk milleti asırlarca insanlığa ışık tutacak büyüklerini yetiştiren ender milletler arasındadır. İşte adı ölümsüzleşen bu ulu insanlardan biri de mezarı başında andığımız sevgi ve hoşgörünün kaynağı Yunus Emre`dir."



  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Salı 29.4 ° / 18.3 ° Güneşli