Anahtar Kelimeler:

Mazot Altında Kaldılar

Mazot Altında Kaldılar

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi`nden yüklenen benzin ve mazotu İzmit`e götüren tren raydan çıktı.

Tren Kazası

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi`nden yüklenen benzin ve mazotu İzmit`e götüren 18 vagonluk katarın 6 vagonu, Bahşılı İlçesi`nde yerleşim birimi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 3 vagondan dökülen akaryakıt Kızılırmak`a ve çevreye yayılırken, Bahşılı`daki seralar zarar gördü.

Geniş Önlem Alındı

Tüpraş Kırıkkale Rafinerisi`nde işlenen benzin ve mazot 18 vagona yüklenerek, dün saat 22. 15 sıralarında İzmit`e götürülmek üzere yola çıkarıldı. Saat 23. 00 sıralarında Kırıkkale`ye bağlı Bahşılı İlçesi`nin Doğanay Mahallesi Doktorlar sitesi evleri yakınlarında trenin 6 vagonu raydan çıkarak devrildi. Kazada 3 vagondaki akaryakıt çevreye yayılırken, bir kısmı da Kızılırmak`a döküldü. Yerleşim birimine yakın yerde meydana gelen kazanın ardından Bahşılı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kırıkkale Belediyesi itfaiye ekipleri, 112 acil servis ve Ddy ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Seralara Yayıldı

Demiryolu oluşıma kapanırken, devrilen vagonlardan sızan akaryakıtın çevreye yayılması paniğe neden oldu. Devrilen vagonların kaldırılması için Ankara`dan Ddy ekipleri de bölgeye hareket etti. Ancak gece tehlikeli olabileceği gerekçesiyle, kurtarma çalışmaları sabaha bırakıldı. Dökülen yaklaşık 20 ton motorinin, çevrede bulunan sebze bahçeleri ile seraya zarar verdiği belirtildi.

Raylar Büküldü

Kaza sonrası Yahşihan İlçesi ile Tüpraş Rafinerisi arasındaki tren raylarının bir kısmının kırıldığı, bir bölümünün ise bükülerek `S` şeklini aldığı görüldü. Ulaşıma kapanan tren yolundaki raylar değiştirildi. Bahşılı`nın Doğanay Mahallesi`nde geçimini seracılıkla sağlayan Haydar Ayhan zararının büyük olduğunu belirtirken, "Büyük emek vererek yaklaşık 4 bin fide domateslerimi mazot bastı. Yeniden domates dikmeye kalksam tutmaz. Zararımın karşılanmasını istiyorum" dedi.



  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı