Anahtar Kelimeler:

İktidara Eleştiriler

İktidara Eleştiriler

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu üyeleri, Hopa`daki mitingde hayatını kaybeden Metin Lokumcu için AK Parti Kırıkkale İl Başkanlığı önünde eylem düzenledi.

Ak Parti İçin Eleştiri

KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eğitim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin`in öncülüğünde sendika binası önünde toplanan KESK`e bağlı sendika üyesi 100 kişilik grup, sloganlar eşliğinde AK Parti İl Başkanlığı binası önüne geldi. Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Polislerinin geniş önlem aldığı AK Parti İl binası önünde polis müdürleri ile eylemciler arasında küçük çaplı tartışma yaşanırken eylemciler, hukuk dışı gözaltına alınan arkadaşlarının serbest bırakılmasını ve Metin Lokumcu`nun polisin biber gazı müdahalesiyle kalp krizi geçirerek ölmesini kınadıklarını belirtti.

 

Açıklamalar Oldu

KESK Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin, Türkiye`nin tüm demokratik hak ve özgürlüklerin bastırılmaya çalışıldığı bir dönemden geçtiğini belirterek, seçim sürecinde saldırıların gözü kara biçimde yaygınlaştırıldığını iddia etti. Şahin, "Protesto, demokratik bir ülkede kime karşı, kim tarafından yapılırsa yapılsın bir haktır. Demokratik haklarını kullandığı için hiç kimseye, hele, hele bir ilçe halkına orantılı ya da orantısız güç kullanılması mazur görülemez. Neredeyse her sendikal eylem ve etkinlik soruşturma, gözaltı ya da tutuklanma gerekçesi olmaktadır" dedi. Polisin en temel demokratik hakları için basın açıklaması yapanlara dahi gaz bombaları ile saldırmayı alışkanlık haline getirdiğini ileri süren Şahin, şunları kaydetti:

 

Tepki Gösterdiler

"Toplumsal olaylara müdahalede sınır tanımaz hale gelmiştir. Polisin, hak arama mücadelesi yürüten tüm kesimlere yönelik bu pervasız tavrının arkasında, AKP iktidarının, başta Başbakan`ın, kışkırtıcı söylemi ve cesaret veren tutumu olduğu bilinmektedir. Hopa`da sanki bir savaş varmışçasına Hopalılara yapılan müdahaleler kabul edilebilir bir durum değildir. Başbakan Miting yapacak diye, insanların demokratik hakları engellenerek, ölümüne neden olunmamalıdır. Bu durumu şiddetle kınıyoruz.

 

Chp’den Destek

Sorumlularının yargı önüne çıkarılmasını istiyoruz. KESK olarak, öncelikle Eğitim Sen eski üyesi, öğretmenimiz Metin Lokumcu`nun ailesine ve tüm yakınlarına baş sağlığı diliyoruz. AK Parti İktidarının faşizan tutumu karşısındaki net tutumumuzu devam ettireceğimizin altını tekrar çiziyoruz. " Grup, polisin güvenlik önlemleri altında dağıldı. Eyleme, CHP İl Başkanı Zıya Kavlak ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Kırıkkale Milletvekili adayı Hacı Arap Karadurmuş ile diğer bazı sendika yöneticileri de destek verdi.

 



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu