Anahtar Kelimeler:

Çanakkale Gezisi

Çanakkale Gezisi

Kırıkkale Memurlar Derneği üyelerine Çanakkale gezisi düzenledi. Yaklaşık 50 kişilik memur grubu, rehber eşliğinde Çanakkale Savaşları`nın yapıldığı alanları gezerek şehitlerin ruhuna dualar okudu.

Birlikte Gezdiler

Memurlar, doğal ve kültürel değerlerin yanı sıra Birinci Dünya Savaş tarihi açısından büyük önem taşıyan ve Türk ordu birliklerinin dünyayı şaşırtan cesaret ve kahramanlıklarının sergilendiği Gelibolu Yarımadası`nı gezme şansını yakaladı. Memurlar, gözyaşları içinde gezdikleri şehitliklerde doğu, batı, güney ve kuzeyden gelen insanların Çanakkale`de aynı mezarlıklarda yan yana yattıklarına şahit olduklarını belirtti.

 

Duygusal Anlar

Çanakkale anlatılması zor bir mücadele olduğunu ifade eden Memurlar Derneği üyesi Karaca Sarı, "Çanakkale`de 250 bine yakın vatan evladımız çok zor şartlarda mücadele edip savaşmışlar, destanlaşmışlar ve şehit düşmüşlerdir. Bize sabır ve mücadele ile nelerin başarılabileceğini ifade etmişlerdir. " dedi. Ziyaret sırasında Çanakkale şehitlerinin bu cennet vatan uğruna nasıl mücadeleler verdiğini daha iyi anladığını ifade eden memur İbrahim Ceylan da, "Adeta o kutsal mücadeleleri içimizde hissettik. Kutsal vatan topraklarının kıymetini bir kez daha anlama fırsatı bulduk. " diye konuştu.

 



  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu