Anahtar Kelimeler:

Hacılar'da Toplantı Yaptı

Hacılar

MHP Milletvekili adayı Veli Uça, Hacılar'da yaptığı konuşmada yaptığı konuşmasında asgari ücretten vergi alınmayacağını söyledi.

Türkiye Bölünsün Mü?

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Veli Uça, çalışmalarına hız kesmeden devam ederken önceki gün Hacılar’da yaptığı konuşmasında iktidara yüklendi. Rahmetli Belediye Başkanı Memduh Bodur’u rahmetle andığını da söyledi. İktidarın kendi dönemlerinde istikrarı yakaladıklarını ve MHP iktidara gelirse bu istikrarı koruyamayacağı gibi bir söylevde bulunmakta olduğunu ifade eden Uça, “Ak Parti slogan olarak "İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün" sloganı ise seçmenin huzuruna çıkmıştır. Ak Parti iktidarında Vergi afları çıkmıştır, Ak Parti iktidarında cezaevlerindeki sayı artışlarına bakacak olursak bu nasıl bir istikrar diye sorarım bende. İstikrar sadece kendi yandaşları tarafından sürmektedir.” dedi.

 

Etkin Sistem Kurulacak

Esnaf vergisini, SSK`nı ödeyemediği için af ihtiyaç haline geldiğini, Ülkede suçlu sayısında olağan üstü artış olduğunu, Vergisini ödeyemeyen ve suçlu sayısında her gecen gün artış gözlenen bir yerde istikrar var diyorsanız vardır diyen Uça,  “Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında seçim beyannamemizde belirtildiği gibi vergi konusunda büyük kolaylıklar sağlanacaktır. Nedir bu kolaylıklar kısaca değinecek olur isek; Adaletli, basit ve etkin bir vergi sistemini tesis edilecek” dedi.

 

Kolaylık Sağlanacak

Asgari ücretten vergi alınmayacağını, çalışanların ücretlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacağını, ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10`a indirileceğini söyleyen Uça, “ Herkesin malî gücüne göre vergi ödediği bir vergi sistemi hayata geçirilecek. Vergisini zamanında düzenli ödeyenlere vergi indirimi veya benzer avantajlar sağlanacak. Vergi mükelleflerinin belgelendirdikleri her türlü özel harcamaları da (kira, okul ücreti, özel sağlık harcaması gibi) vergi matrahından düşülebilecek. Vergi oranlarında indirime gidilecek. Yatırım yapanlara, istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlayanlara yönelik vergi indirimi ve kolaylıkları sağlanacak” dedi.

 

Osb Ziyareti

MHP Milletvekili adayı Veli Uça, Kırıkkale Organize Sanayi bölgesinde bir dizi ziyarette bulundu. Burada yaptığı konuşmada yatırım ortamlarının iyileştirilmesi sağlanması, yenilikçi, teknoloji ve bilimi esas alan her türlü yatırımın desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak, “KOBİ`lere destek için vergi oranlarında indirim yapılacak. KOBİ`ler, yenileyecekleri makine ve teçhizat için KDV ödemeyecek. KOBİ`ler, KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanacak” dedi. Uça ayrıca, Esnaf ve sanatkârlardan, emeklilik döneminde faaliyetine devam edenlerden yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi tümüyle kaldırılacağını söyledi.

 



  • Cuma 25.1 ° / 14.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı