Anahtar Kelimeler:

Çiçek Kırıkkale'ye Geldi

Çiçek Kırıkkale

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kırıkkale`de yaşayan Yozgat`lıların düzenlediği toplantıya katıldı. Burada halka hitap eden Bakan Çiçek, "Futbol takımı tutar gibi particilik yapmak, ülkeye bir şey kazandırmaz" dedi.

Toplantıya Katıldı

Yozgat`ın Yerköy ilçesinde, AK Parti İl Teşkilatınca düzenlenen mitinge katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, daha sonra Zafer Caddesi üzerinde bulunan bir düğün salonunda, Yozgatlılar Derneği`nin düzenlediği toplantıya katılarak vatandaşlara hitap etti. Konuşmasında birlik ve beraberliği ön planda tutan Bakan Çiçek, salonu dolduran kalabalıktan Kırıkkale Milletvekili adaylarına destek istedi. Toplantıya AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Kadın Kolları Başkanı Günseli Elmalı, ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaş katıldı.

Biz Büyük Ülkeyiz

Futbol takımı tutar gibi particilik yapmanın ülkeye bir şey kazandırmayacağını söyleyen Bakan Çiçek, siyasetin bir takım tutma meselesi olmadığını, siyasetin ülkeye hizmet etmenin en onurlu ve şerefli yolu olduğunu ifade etti. Bakan Çiçek, "Bir değerlendirme yaparken, hizmet siyasetini esas alarak bu değerlendirmeleri yapmak lazım. Çünkü ülkemizin daha çok hizmete ihtiyacı var. Yapılmış çok şey var ama yapılacak da çok şey var. Yapılacakları sayarken, yaşadığımız şehir yada komşu şehirle mukayese ederek değil. Biz büyük bir ülkeyiz, imparatorluk kurmuş bir ülkeyiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de büyük bir devlet ama bunun da rakipleri var, birçok ülke var. Yaptıklarımızla yapacaklarımız arasındaki mesafeyi o ülkelerle kıyaslayarak yapmamız lazım. Eğer iyi hizmet yapıyorsak, her geçen gün o ülkelerle aramızdaki mesafeyi kapatabiliyorsak o siyaset itibara alınan bir siyasettir ve ülkeye faydası olan siyasettir" dedi.

Gidecek Yerimiz Yok

"Biz adam gibi devlet yönetimine talibiz" diye devam eden Bakan Çiçek, "Sadece Pazar gününü kurtarmak adına, yalana dayalı, iftiraya dayalı, hesabı kitabı yapılmamış, `Pazar günü şuradan üç oy alayım, Pazartesi günü ne olursa olsun` diyemeyiz. Neden diyemeyiz? Bizim önümüzdeki 15 devlet öyle diyemiyor da onun için. Öyle bir dünyada yaşıyoruz ve Türkiye olarak öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki kardeş kardeşin gözünü oyuyor, gırtlağına sarılıyor. Bakın Libya`ya, bakın Suriye`ye. Öyle bir coğrafyada yaşıyoruz ki, biz bu coğrafyanın ilk sakinleri değiliz, ilk millet biz değiliz, bizden önce başka medeniyetler vardı. Zayıf kaldılar, güçsüz kaldılar, ezildiler, geçildiler. Burası bizim ebedi yurdumuz, gidecek başka yerimiz yok.

Zayıf Siyasetçi Olmaz

Devlet olarak, millet olarak burada yaşamamızın yolu, devletimizi ve milletimizi güçlü kılmaktan geçiyor. Bunun da yolu adam gibi siyaset yapmaktır. Bugün Amerika 2050`nin hesabını yapıyor. Biz okuyup yazan siyasetçileriz. Sabah yatan, akşam kalkan siyasetçilerden hiç olmadık. Dünya nereye gidiyor, biz neredeyiz, bunun hesabını okuyarak, görerek, düşünerek yaptık. Şimdi benim rakibim olan ülkeler 2050`nin hesabını yaparken, biz 2 gün sonrasını yapacak kadar basiretsiz, görüşü kısır, zayıf siyasetçi olamayız. Allah bu tür görüşe sahip siyasetçilerden uzak tutsun" ifadelerini kullandı.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu