Anahtar Kelimeler:

Beyaz Bayrak Sertifikası

Beyaz Bayrak Sertifikası

Kırıkkale`de "Beyaz Bayrak" almaya hak kazanan okullara yapılan bir törenle Beyaz Bayrakları ve sertifikaları verildi.

Bayrak Alan Okullar

Kırıkkale Milli Eğitim Eğitim Müdürlüğü Sağlık Birimi tarafından Anadolu Öğretmen Lisesinde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, Sağlık Müdür Vekili Dr. Mehmet Keskin, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüdaverdi Demir, Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Örçün, Okul Müdürleri ve öğrenciler katıldı. Beyaz Bayrak almaya hak kazanan, Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Kızılırmak Anadolu Lisesi, Özbek Saran İlköğretim Okulu, Minik Kalpler Anaokulu, Keskin Atatürk İlköğretim Okulu ve Mevlüt Hiçyılmaz İşitme Engelliler Okulu idarecileri, öğrencileriyle birlikte Beyaz Bayrak, Pirinç Levha ve sertifikalarını aldılar.

Açıklamalar Yapıldı

Beyaz Bayrak ödülünün, 2006 yılında Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından imzalanan protokol çerçevesinde 2010-2011 eğitim öğretim yılında yapılan değerlendirme neticelerine göre verildiği belirtildi. Yapılan uygulama ile toplum sağlığını korumak ve geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, hijyen konularında yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, ilk ve orta dereceli okulların temizlik, hijyen, fiziki yapı ve çevre temizliğinin olumlu yönde teşvik edilmesi ve daha iyi düzeye çıkarılması amaçlandığı dile getirildi. Milli Eğitim Müdürü Peker, Beyaz Bayrak projesine 26 okulun başvurduğunu ve bunlardan 6 okulun Beyaz Bayrak ödülüne layık görüldüğünü belirtti. Milli Eğitim Müdürü Peker, "Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimler neticesinde 6 okulumuz Beyaz Bayrak almayı hak etti. Bu ödül 2 yıl süreyle geçerliliğini koruyacak ve gerekli kontroller bu süre içinde devam edecektir.

Bayraksız Okul Kalmasın

Bu uygulamamız neticesinde okullarımızda, temizliğin ve kalitenin sembolü olan beyaz bayrağın, ay yıldızlı şanlı bayrağımızın yanında dalgalanmasından gurur duyacağız. Bu bayrak, okullarımızda spor salonlarının spor yapmaya elverişli, çok amaçlı salonların öğrencilerin yararlanabileceği özelliklere ve temizliğe sahip, tuvaletlerin hijyenik, kantinlerin temiz ve sağlık kurallarına uygun halde işletilmesi, okulların temiz ve bakımlı olması ile atölye, laboratuvar gibi birimlerin hijyenik ve kullanılabilir halde olduğunun bir simgesidir" diye konuştu. Peker, Beyaz Bayrak alan okullardaki idareci, öğretmen, öğrenci, memur, hizmetli, veli ve tüm personeli katkılarından dolayı tebrik ettiğini dile getirerek, her geçen yıl beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların artarak devam ettiğini ve il genelinde beyaz bayraksız okul kalmamasını arzu ettiklerini belirtti.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu