Anahtar Kelimeler:

Basketbol Projesi

Basketbol Projesi

Kırıkkale Gücü Basketbol Kulübü tarafından başlatılan `40 köy 40 basketbol takımı` projesi hayata geçiyor.

Ahılı Köyünde Başladı

Pilot köy seçilen merkez Ahılı köyünde kurulan ilk takım formalarını giyerek sahaya çıktı. Kırıkkale Gücü Basketbol Kulübü antrenörü Güven Gündüz tarafından `40 köy 40 basketbol projesi` başlatıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü`nün desteği ile başlatılan projede pilot köy olarak merkez Ahılı köyü seçildi. Antrenör Güven Gündüz`ün getirdiği formaları giyen öğrenciler sahaya inerek önce ders aldılar ardından da potaya top attılar. Zevkli dakikalar yaşayan öğrenciler forma giyinmenin mutluluğunu yaşadılar. `40 köy 40 basketbol takımı` projesinin Türkiye`de bir ilk olduğunu söyleyen Gündüz, projeyi tüm Türkiye`ye yayarak projeyi tamamlayacaklarını söyledi.

Spor Faaliyeti

`40 köy 40 basketbol` projesi ile basketbol sporunu köylere taşımak istediğini söyleyen Gündüz, "40 köy 40 basketbol projesini il milli eğitim müdürlüğü ile beraber başlattık. Kırıkkale`de 8 ilçede köy taraması yaptık. Her köyün bir basketbol takımına sahip olması için bu projeyi hayata geçirdik. İlk pilot köy olarak Ahılı Köyü ilköğretim okulunu seçtik. Amacımız basketbol sporunu sadece şehirlerde değil köy ve kasabalarda hayata geçirmektir. Bu projeye desteklerin geleceğine inanıyoruz. 40 köyde 40 takımı kurduktan sonra Kırıkkale genelinde yapacağımız bir festivalde köy takımlarını kaynaştıracağız. Bu Türkiye`de ilk olacak. İnşallah bunu da Kırıkkale Gücü Basketbol Kulübü başaracaktır" dedi.

Destek Bekleniyor

Gündüz, oluşacak takımlara forma ve top desteğine ihtiyacı olduğunu belirterek iş adamlarından, sporseverlerden ve medyadan destek istedi. İlk kez forma giyerek bir takım halinde basketbol oynayan öğrenciler mutlu olduklarını, basketbol sporunu ileriye götürmek istediklerini söyleyerek proje sahibi Antrenör Güven Gündüz`e teşekkür etti.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu