Anahtar Kelimeler:

Temel Atma Töreni

Temel Atma Töreni

Kale Feza Eğitim Kurumları A.Ş'nin açacağa yurdun temel atma törenine katılan eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili adayı Beşir Atalay, 12 Haziran'da AK Parti meclise en az 330 milletvekili ile giremezse, yeni çıkacak Anayasa'nın çıkart

Geniş Katılım Oldu

Kale Feza Eğitim Kurumları A.Ş, Kırıkkale’de bir yeni hizmete daha imza attı. Erkek öğrenci yurdunun hayırlara vesile olması için dualar edildi ve kurban kesildi. Kurtuluş Mahallesi 692. Sokak’ta kaba çalışmalarına başlanan bina öncesinde temel atma töreni gerçekleştirildi. Mahallede gerçekleştirilen programa eski İç İşleri Bakanı Beşir Atalay, Kırıkkale Vali Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Zaman Gazetesi Yazarı Mustafa Ünal, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi, Star Gazetesi Yazarı Mustafa Kartoğlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Demir, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Babayiğit ve çok sayıda davetli katıldı.

Önemli Kazanım

Hayırlı bir hizmet için ve hayırlı bir şekilde temel atmak içi geldiklerini vurgulayarak konuşmasına başlayan İç İşleri eski Bakanı Beşir Atalay, eğitim alanının herkesin en hassas olması gereken bir alan olduğunu ifade etti. Atalay “Bugün eğitimle ilgili olarak bir yatırım için buradayız. Üniversitemiz Kırıkkale için önemli bir kazanım ve giderek büyüyor. Kendi kurduğum üniversitenin öğrencileri için bir yurt yapılıyor burada bulunmaktan ayrıca bir mutluluk duyuyorum. Üniversitemiz şuanda yeni yönetimiyle ciddi bir tempo kazandı. Üniversitemizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Kadro kanunun çıkardık. Yeni akademik kadrosu yoktu. O sorunu ortadan kaldırdık.” dedi. 

Üniversiteye Katkı

Sözlerine devam eden Atalay, “Sizin yaptığınızda üniversiteye ayrı bir katkı. Kırıkkale Üniversitesine de ayrı bir destek. Öğrencilerimizin rahat etmesi, daha huzurlu bir ortamda yetişmesinin en büyük şartıdır. Hükümetler her alanda her şeyi yapmaya yetişemezler fakat, özel sektörler ve sivil toplum kuruluşları bu tür açığı kapatır. Zaten hükümetlerin bir diğer görevi de sivil toplum kuruluşlarının rahat çalışacağı ortamları hazırlamaktır. İşte bu hayırlı işleri yapacak bugün bu teşebbüsler gibi şirketlerdir. Bugünkü yurdumuzun insanlığa hayırlı olmasını ve nice güzel öğrencilerle yetişmesini diliyorum. Onların dua etmelerinde bu yurdu katkı verenler nasiplenecektir. İnşallah bizlerde buraya katkı veririz ve çabucak bitmesinde katkı sağlarız.” diye konuştu. Kale Feza Eğitim Kurumları A.Ş Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Musa Aksoy da, binanın tamamlanmasıyla birlikte aile sıcaklığını aratmayacak bir yuvaya kavuşacağını söyledi.

Hayırlı Olsun

Temel atma töreni öncesinde katılımcılara kısa bir konuşma yapan Aksoy, kurumu tanıtarak çalışmaları hakkında bilgiler verdi:“Kale Feza Eğitim Hizmetleri A.Ş olarak eğitim hizmeti veren Kızılırmak Eğitim Kurumları, bir kreş, bir ilköğretim okulu ve bir liseyle hizmet vermektedir. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında ise; hizmet halkasına bir lise, bir fen lisesi ve yeni binasında bir kreş ile anaokulu daha ilave edecektir. Kırıkkale halkının gösterdiği ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz. Buna layık olacak hizmetlerle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yine bünyemizde 150 kontenjanlı bir kız öğrenci yurdumuz tamamlanma aşamasındadır. En yakanı zamanda üniversite gençlerimizin hizmetine gerecektir. İnşallah şuanda erkek öğrenci yurdumuz tamamlanarak hizmete girdiğinde öğrencilerimiz kurumumuzda bir aile sıcaklığını aratmayacak derecede hizmet alacaktır. Ayrıca binamızda mahalle sakinlerinin çocuklarının da yararlanabileceği gibi okuma ve etüt sınıfları da açılacaktır. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.



  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli