Anahtar Kelimeler:

Mhp Kimsesizlerin Kimsesi

Mhp Kimsesizlerin Kimsesi

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Veli Uça, yaptığı ziyaretlerde kadınların yoğun ilgisi ile karşılanmakta. Sanayi Mahallesinde ziyarette bulunan Uça, burada partisinin ailelere ve kadınlara yönelik programını anlattı.

Ev Kadınlarına Ödeme

MHP Milletvekili adayı Veli Uça, ziyaretleri sırasında kadınların yoğun ilgisi ile karşılaşmakta. En son sanayi mahallesinde ziyaretlerde bulunan Uça, “Sigortalı çalışanı olmayan bütün yoksul ailelere Asgari ücretin yarısı kadar aile sigortası yardımı yapılacağını söyledi. Aile sigortası yardımının öncelikle ev kadınlarına yapılacağının da altını çizen Uça, “Milliyetçi Hareket Partisi iktidarında ev kadınlarına 200 lira pozitif yaşam desteği verilecek” dedi.

Kimsesizlerin Kimsesi

Muhtaç durumdaki annelere ilköğretime ve ortaöğretime devam eden her çocuk için en az 50 lira eğitime destek ödeneği verileceğini de söyleyen Uça, “Her ailenin yeterli ve sürekli bir gelire sahip olması sağlanacak. Hamile ev kadınlarına her sağlık muayenesinde 20 lira yardım yapılacak. Yoksul kadınlara her çocuk için 60 lira doğum yardımı yapılacak. 0-5 yaş gurubundaki her çocuk için ayda 11 lira süt yardımı yapılacak. Engelli çocuğu olan muhtaç ailelere ayda 320 lira sosyal destek ödemesi yapılacak.”dedi.

Aileler Korunacak

Asgarî hayat standardının altında gelir elde eden aileler, muhtaçlık düzeyi esas alınarak sosyal koruma programı kapsamına alınacağını ve kadınlara dönük mesleki eğitim ve beceri kazandırma programları yaygınlaştırılacağını işaret eden MHP adayı Veli Uça, “Kendi işini kuracak kadınlara girişimcilik eğitimi ve finansman desteği verilecek. Korunmaya muhtaç çocukların öncelikle kendi aileleri yanında bakımları desteklenecek. Koruyucu aile sistemi özendirilecek.” dedi. Sosyal güvencesi olmayan kızlar ve dul kadınlar, anne ve babalarına bakmakla yükümlü kişiler gibi sağlık yardımından yararlanacaklarını söyleyen Uça, “Yaşları ne olursa olsun evlenmemiş kızlar ile boşanan veya dul kalan kadınlar, sigortası ve geliri olmaması durumunda, anne veya babasının sağlık imkânlarından yararlandırılacaklar. Türk toplumunun temel taşı olan aile, ekonomik ve sosyal gelişmelerin yol açtığı olumsuz gelişmelere karşı korunacak.” dedi.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu