Anahtar Kelimeler:

Ticaret Borsası Açıkladı

Ticaret Borsası Açıkladı

Kırıkkale Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Harun Sümer, buğdayda hasat mevsiminin yaklaştığını belirterek, yüksek rekolte beklediklerini söyledi.

Açıklama Yapıldı

Hava şartlarının iyi gitmesinin de etkisinde buğdayda bu yıl süne görülmediğini kaydeden Sümer, ürünün kaliteli olmasının beklendiğini dile getirdi. Kırıkkale Ticaret Borsası`nın buğday hasadı öncesinde düzenlediği durum değerlendirme toplantısı, Borsa Başkanı Harun Sümer ve Meclis Başkanı Bülent Gürbüztürk`ün başkanlığında yapıldı. KTB`deki toplantıya, Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız, TMO Kırıkkale Şube Müdürü Muharrem Belen’in yanı sıra Kırıkkale Ticaret Borsası meclis üyeleri, tüccar ve çiftçiler katıldı. Hasat öncesi sorunların giderilmesi amacıyla düzenlenen toplantıda, buğdayın ekiminden hasadına, fiyatlandırılmasından böceklenmesine kadar birçok konu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Böcek Zararı Olmaz

KTO Başkanı Harun Sümer, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl havaların yağışlı gitmesinin bazı olumlu gelişmeleri de beraberinde getirdiğine işaret etti. Sümer, “Yetkililerimizin verdiği bilgiye göre bu yıl süne görülmedi. 14–15 günlük süre içerisinde de görülmezse bu yıl sünesiz hasat olacak. Diğer konu ise üründeki rekolte seviyesi. Bu yıl yağışların bol olması nedeniyle rekoltenin yüksek olması, üretici ve tüccarın yüzünü güldürecektir. Şimdiden tüm üretici ve tüccarlarımıza iyi bir hasat dönemi diliyorum. İnşallah ürününüz bereketli olur.” diye konuştu. Tarım İl Müdürü Süleyman Yıldız da her yıl çiftçinin ürettiği ürünün fiyatlarının süne ve kımılın etkilediğini, bu yıl ise bunun söz konusu olmayacağını açıkladı.

Bilgi Verildi

Yaptıkları araştırmada süneye rastlamadıklarını, riskin ilaçlama seviyesinin altında olduğuna değinen Yıldız, bazı bölgelerde pas hastalığının söz konusu olabileceğini kaydetti.

Sertifikalı tohum ekiminin artmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Yıldız, bu ekimin üreticinin lehine olacağını sözlerine ekledi. Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Koruma Şube Müdürü Ekrem Şengül de, süne konusunda yapılan çalışma hakkında bilgiler verdi.

Tmo Açıklaması

TMO Kırıkkale Şube Müdürü Muharrem Belen ise, “TMO Kırıkkale Şube Müdürlüğü olarak alımla ilgili her türlü hazırlıklar tamamlandı. 2011–2012 alım kampanyasında hububat alımlarında fiziksel analizin yanı sıra kimyasal analiz yani protein analizi de yapılarak bilgisayar ortamında alım fiyatları oluşacaktır. Bu yıl ekmeklik buğdaylar 4 ana grupta değerlendirilecek. Her grup buğday kendi içinde kalitesine göre yine 4 grupta fiyatlandırılacaktır.” şeklinde konuştu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu