Anahtar Kelimeler:

Seçim Yorumu

Seçim Yorumu

Kırıkkale`de 3-0 ile tulum çıkaran AK Parti MHP`nin Meclis dışında kalan milletvekili adayı eski bakan Osman Durmuş`u şaşırtmadı. Durmuş sonuca şaşırmazken, suçluyu da buldu!

Serzenişte Bulundu

Seçim sürecinde tek başına devlet güçleriyle mücadele ettiğini ileri süren Durmuş vatandaşa da, "Bundan sonraki 4 yıl AKP`nin, Erdoğan`ın lale devri olacaktır. Kimse şikayet etmesin" serzenişinde bulundu. MHP açısından seçim sonuçlarında en büyük hezimet yaşanan illerden biri de Kırıkkale oldu. AK Parti İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay, eski Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal gibi güçlü isimlerle girdiği seçimde yüzde 62 oy oranıyla birinci parti oldu ve üç milletvekilliğini de aldı. Bu durumda MHP`nin öne çıkan isimlerinden eski bakan Osman Durmuş Meclis dışında kaldı. Biraz kırgın olduğu görülen Durmuş, "Bir tarafta devlet, bir tarafta ben mücadele ettim. Demekki hükümetten şikayet yok. Ben de destek vereceğim artık" serzenişinde bulundu.

Baskı İddiası

Seçim sonucunda hükümetin izleme-gözleme ile gelen baskısının katkısı olduğunu düşünen Durmuş şunları söyledi: "Tüm seçmen kamera gözetimi altında, seçmen büroları izleniyor, insanlar fişleniyor, devletin tüm ekonomik imkanları kullanılıyorsa MHP`nin aldığı sonuç başarısız değil başarılıdır. Ben tüm baskılara karşın bana oy veren 32 bin yurtaşa teşekkür ediyorum."

 

Erdoğan Açıklaması

Seçim sürecinde 60 günü bulan yoğun bir çalışma yürüttüğünü anlatan Durmuş yine de seçmene de serzenişte bulunamadan edemedi. Durmuş, "Bundan sonraki 4 yıl AK`nin Erdoğan`ın lale devri olacaktır. Kimse şikayet etmesin." "Kaset siyaseti", iç ve dış baskılar nedeniyle MHP`nin beklediği yüzde 22 oyun 9 puan düştüğünü dile getiren Durmuş bütün bu gelişmelere karşın verilen oyun anlamlı olduğunu söyledi. "Partim saldırı altında seçime girdi" diyen Durmuş sonuçların ülkücü hareketin hala partinin arkasında durduğunu gösterdiğini söyledi.



  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.5 ° / 16.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu