Anahtar Kelimeler:

Soruşturmalık Olay

Soruşturmalık Olay

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne sırt ve göğüs ağrısı şikayetiyle sevk edilen Aslan Çam'ın, 3 gün sonraya anjiyo için gün verilip taburcu edildikten sonra kalp krizinden ölümüyle ilgili Başhekimlik soruşturma başlattı.

Başhekim Açıklama Yaptı

Aslan Çam’ın ölüm haberinin basında yer alması üzerine Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Osman Acar soruşturma başlattı. Başhekim Acar yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi: "Hasta Aslan Çam 02.06.2011 tarihinde, bir hafta önce başlayan eforla gelen göğüs ağrısı şikayeti ile kalp damar cerrahisi polikliniğine başvurmuş, ASKH tanısı konulan hastaya yatış önerilmiş. 03.06.2011 tarihinde yatırılan hastaya rutin tetkikleri yapılmış EKG’de TE dalgası düşük debi dışında başka pataloji saptanmamış olup, hastaya 06.06.2011 pazartesi tarihinde koroner anjiografi yapılması planlanmış, ancak hastanın hafta sonu hastanemizde kalmak istememesi üzerine gerekli tedavi verilerek pazartesi gelmek üzere taburcu edilmiştir.

Resmi Yazı İle

Hasta 05.06.2011 Pazar günü 12.46’da arest halinde acil servise getirilmiş, yapılan tüm müdahalelere rağmen başarılı olunamamış ve hasta kalp krizi sonucu ölmüştür. Ayrıca konu ile ilgili başhekimliğimizce inceleme başlatılmıştır. Buna ilaveten hastanemizde acil anjiografiler haftanın yedi günü ve 24 saat çekilmekte ve elektif anjiografi ise, ilgili doktorun anjiyo gününde (bir veya iki gün içerisinde) randevu verilmeden çekilmektedir." Başhekim Osman Acar, basında çıkan haber üzerine bugün Başhekim Yardımcısı Hüdaver Nurlu’yu görevlendirerek, resmi yazı yazıp, soruşturma açtığını belirtti.

Sevkini İstemiş

Kırşehir’in Kaman İlçesi’ne bağlı Çağırkan Beldesi’nde oturan evli ve 3 çocuk babası 46 yaşındaki Aslan Çam, rahatsızlanınca eşi Zülbiye Çam ile birlikte 28 Mayıs Cumartesi günü Kaman Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yeşil kartlı Aslan Çam, yapılan muayenenin ardından bir gün sonra sevk edildiği Kırşehir Devlet Hastanesi’ne gitti. Muayene eden kardiyolog, daha donanımlı hastanenin bulunduğu Ankara veya Kırıkkale’ye sevk edeceğini belirtti. Çam, yakınlığı ve tanıdıklarının bulunması nedeniyle Kırıkkale’yi tercih etti. 2 Haziran perşembe günü öğle saatlerinde eşiyle birlikte Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne giden Aslan Çam’ı muayene eden, Kalp Damar Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Derviş Verdi, tahlillerinin yapılması için 1 gün sonra aç karnına hastaneye gelmesini istedi. 3 Haziran Cuma günü sabah hastaneye gelen Aslan Cam’dan tahlil için kan alındı ve yatarak tedavi görmesi için işlemler yapıldı.

Yolda Vefat Etti

İddiaya göre yatırıldığı odada bir süre bekleyen Aslan Çam, anjiyonun pazartesi günü yapılacağı belirtilerek gönderildi. Hastaneden ayrılan aslan Çam, Kırıkkale’de misafir olarak kaldığı yakınının evinde pazar günü öğle saatlerinde kalp krizi geçirdi. Bir sağlık kuruluşunda görev yapan komşuları, 112 ambulansı gelene kadar Aslan Çam’a kalp masajı yaptı. Gelen ambulansa alınıp hastaneye götürülmek istenen Çam yolda yaşamını yitirdi. Zülbiye Çam ise eşinin ölümünde ihmal ihmal olduğunu öne sürerek suçlamada bulundu.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu