Anahtar Kelimeler:

Muhalefet Zemin Yokluyor

Muhalefet Zemin Yokluyor

MHP`de olağanüstü kongre tartışmaları başlarken Bahçeli`nin gündeminde parti vitrininin yenilenmesi var. Bahçeli`nin mevcut genel başkan yardımcıları Bal, Yalçın ve Toskay`ı koruyacağı belirtilirken, divanda yer alabilecek isimler arasında İstanbul Millet

Mhp’deki Durum

Kaset skandalına rağmen yüzde 10 barajını geçen, ancak parlamentoda 18 sandalye kaybeden MHP’de, muhaliflerin “olağanüstü kongre” için zemin yokladığı belirtilirken, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin önümüzdeki günlerde MYK’yi toplayarak, parti vitrinini yenilemesi bekleniyor. “Kaset skandalı” nedeniyle zor günler geçiren Bahçeli’nin yeni divanı oluştururken, “özel yaşam” kriteri uygulayacağına dikkat çekiliyor. MHP lideri Bahçeli, seçim sonuçlarını genel merkezdeki odasında değerlendirirken, “kaset skandalı” nedeniyle partiden de istifa etmek zorunda kalan 9 eski Başkanlık Divanı üyesi yerine yeni isimler için kulisler yoğunlaştı.

Yaşanan Gelişmeler

Ankara milletvekili seçilen ve “Bahçeli’nin imaj danışmanı” olarak da nitelendirilen danışmanı Zühal Topçu veya Eskişehir milletvekili seçilen MYK üyesi Ruhsar Demirel’i yönetime alabileceği konuşuluyor. TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in MHP’ye Meclis Başkanlık Divanı’nda üyelik düşmesi durumunda aynı görevi sürdüreceği kaydediliyor. Bahçeli’nin mevcut genel başkan yardımcıları Faruk Bal, Semih Yalçın ve Tunca Toskay’ı koruyacağı belirtilirken, divanda yer alabilecek isimler arasında İstanbul Milletvekili Atilla Kaya’nın da adı geçiyor. Kaya, geçmişte kaset skandalına rağmen istifa etmeyince partiden ihraç edilen İhsan Barutçu’nun il başkanlığına karşı çıkınca Bahçeli ile ters düşmüş ve genel başkan yardımcılığından istifa etmişti.

Durmuş’un Durumu

Halen genel başkan yardımcısı olan Bursa milletvekili İsmet Büyükataman’ın genel sekreterliğe kaydırılabileceği konuşuluyor. DYP kökenli İstanbul milletvekili seçilen Celal Adan da yeni divan için adı geçen isimler arasında. MHP liderinin milletvekili seçilemeyen bazı isimleri de parti yönetimine taşıyacağı belirtiliyor. Kırıkkale’den bu kez Meclis’e giremeyen eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, eski SPK Başkanı Doğan Cansızlar, eski İstanbul Defterdarı Kadir Boy bu isimler arasında gösteriliyor. 23. dönemde Muğla Milletvekili olan Metin Ergun da divan için adı geçen isimler arasında. Bahçeli’nin ayrıca, emekli albay olan başdanışmanı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ile Ankara milletvekili seçilen ilahiyat kökenli Mustafa Erdem’i parti vitrinine taşıyabileceği belirtiliyor.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı