Anahtar Kelimeler:

Fabrika Tamamen Yandı

Fabrika Tamamen Yandı

Kırıkkale`nin Organize Sanayi Bölgesi`nde (OSB) bulunan Moda Life mobilya fabrikasında önceki akşam çıkan yangın, 17 saat sonra kontrol altına alındı.

Tamamen Söndürüldü

Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesi`nde gece vardiyasında yaklaşık 150 işçinin çalıştığı Moda Life mobilya fabrikasında önceki akşam saat 20.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kırıkkale itfaiyesinin yetersiz kaldığı yangın, kısa sürede büyüyerek 30 bin metrekare alana sahip fabrikayı sardı. Sabaha kadar devam eden söndürme çalışmalarına Kırıkkale Belediyesi, Yahşihan Belediyesi, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) ve TÜPRAŞ itfaiyelerinin yanı sıra Ankara Büyükşehir, Ankara Hava Meydanları, Elmadağ, Kırşehir, Çorum, Çankırı ve Yozgat illerinden gelen itfaiye ekipleri de destek verdi.

Kolu Kırıldı

Adana`dan gelen Orman Bakanlığı`na ait yangın söndürme helikopteri de soğutma çalışmalarına havadan destek sağladı. Kızılay tarafından bölgeye kurulan çadırda ise, söndürme çalışmalarına katılan ekiplere sıcak çorba, çay ve kumanya dağıtıldı. Yetkililer, yangının birkaç saate kadar tamamen kontrol altına alınacağını bildirdi. Can kaybı yaşanmayan yangında yaralanan 9 kişiden 8`i ayakta tedavi olurken, 1`inin tedavisi ise Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi`nde sürüyor. Söndürme çalışmaları sırasında 1 itfaiye eri de dengesini kaybederek kolunu kırdı.

Hasar Tesbiti Olacak

Öte yandan, bölgede Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner himayesinde kriz masası oluşturuldu. Tek tesellinin can kaybı yaşanmaması olduğunu ifade eden Vali Güner, yangının son derece üzücü olduğunu söyledi. Güner, çevre illerden katılan ekiplerin desteği ile 3 günde söndürülebilecek olan yangının kısa bir süre sonra tamamen söndürüleceğini söyledi. Fabrikada soğutma çalışmaları sürüyor. Bugün Savcılık yangının neden çıktığını araştıracak. Eksperler ise hasar tesbiti yapacak. Fabrikanın tamamının yandığı öğrenildi. Maddi hasarın çok büyük olduğu bildiriliyor.



  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 17.4 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu