Anahtar Kelimeler:

Meydana Ekran Kuruldu

Meydana Ekran Kuruldu

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları şarkı finali, Kırıkkale`de de heyecanla takip edildi.

Yarışma Finalini İzlediler

Yarışmayı dev ekrandan izleyen Kırıkkaleliler, Türkçe şarkılar okuyan yabancı çocukları coşkuyla alkışladı. Yağmur Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından organize edilen gösterime çok sayıda vatandaş katıldı. Cumhuriyet Meydanı`nda kurulan dev ekrandan izlenen gösterilere Kırıkkale halkı alkışlarıyla destek verdi. Dernek Başkanı Hatice Aslan, “Bu yıl 9.`su yapılan Türkçe Olimpiyatları, artık olimpiyat olmanın çok ötesine gitmiş bir sivil toplum hareketidir.” dedi. Olimpiyatlar sayesinde yüzlerce çocuğun Türkiye`yi tanıdığını ve Türkiye`ye sempati duyduğunu söyleyen Aslan, olimpiyatların bir gönül köprüsü kurduğunu kaydetti.

Tebrik Ettiler

Seyircilerden Arif Balcı, dünyada birçok insanın Türkçe konuşması ve Türkiye`yi tanımasının harika bir olay olduğunu ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. Ahmet Okuyan isimli vatandaş ise, “Arkalarına bakmadan tanımadıkları ülkelere gidip, Türkiye`yi ve Türkçeyi öğretenlere teşekkür ederim.” dedi. Türkçe Olimpiyatları`nı her yıl özlemle beklediğini açıklayan Mustafa Topal da, “Bu organizasyonun Türkçeye yapılacak en büyük katkı olduğunu düşünüyorum. Türk okullarının çalışmasını her zaman takdirle izliyorum. Burada fedakar öğretmenleriniz, nitelikli bir eğitimle pek çok dili öğretirken Türkçeyi de en iyi biçimde öğretmeye çalışıyor. Hepsini tebrik ediyorum.`` diye konuştu.

Başarılı Faaliyetler

Her yıl Haziran ayı geldiğinde Türkçe Olimpiyatlarını beklediğini açıklayan Mustafa Akın, “Olimpiyatların her defasında daha büyümüş gelişmiş şekilde görüyor ve yaşıyoruz. Ben bu olimpiyatların birincisinden bu yana Allah nasip etti ve hep içinde oldum. Haritada bile yerini bulmakta zorlandığınız yerlerde okullar açılıyor ve eğitim veriliyor. Çok başarıl faaliyetler icra ediliyor.” dedi.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli