Anahtar Kelimeler:

Hem Anne Hem Öğrenci

Hem Anne Hem Öğrenci

Kırıkkale Üniversitesi`nden mezun olan 4 bin 945 öğrenci için Başpınar Stadı`nda düzenlenen törende binlerce kep havada uçuştu. Törene bebeği ile katılan bir bayan öğrenci dikkat çekti.

Mezuniyet Töreni

Kırıkkale Üniversitesi`nden mezun olan 4 bin 945 öğrenci için Başpınar Stadı`nda düzenlenen törende binlerce kep havada uçuştu. Törende, Kıkkale Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu`ndan mezun olan 25 yaşındaki Burcu Bıyık, bu sevincini polis eşi ve 10 aylık kızı Ecrin Bulgum ile paylaştı. Başpınar Stadı`nda düzenlenen törene binlerce mezun birlikte Türkiye`nin dört bir yanından gelen aileleri, Vali Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Üniversitesi`nin kurucu Rektörü AK Parti Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay, AK Parti milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, il müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı. Üniversitelilerin geçit töreninden sonra öğrenciler adına Buket Bektaş ve öğrenci konseyi başkanı Aykut Hakbilir birer konuşma yaptı.

Mezun Sayısı Artıyor

Daha sonra konuşan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, bu yıl mezun olan 4 bin 945 öğrenciyle birlikte üniversitelerinden mezun olanlarının sayısının 35 bin 676`ya yükseldiğini söyledi. Törende milletvekili olarak değil, kurucu Rektör olarak söz aldığını belirten Prof. Dr. Beşir Atalay, 1992 yılında kurulan Kırıkkale Üniversitesi`nin Türkiye`nin gelecekte en büyük üniversitesi olacağını belirtirken, "Ben bugün bir diploma daha aldım. Milletvekili mazbatamı alarak ben de sizin gibi mezun oldum. Yeni bir hayata devam ediyorum" dedi. Kırıkkale Üniversitesi`nde dereceye giren fakülte ve yüksek okul öğrencilerin diploma ve ödülleri verildi. Binlerce öğrenci, mezuniyet sevincini hep birlikte keplerini havaya fırlatarak kutlarken, tribünde izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Öğrenciler, müzik eşliğinde oyunlar oynayıp, halay çektil.

Törene Bebeğiyle Katıldı

Bu arada Kırıkkale Üniversitesi Beden Eğitim Spor Yüksek Okulu`ndan mezun olan 25 yaşındaki anne Burcu Bıyık, bu sevincini 10 aylık kızı Ecrin Bulgum`u kucağına alarak yaşadı. Anne Bıyık, azimle çalışıp mezun olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtirken, "Buradan tüm annelere okumalarını tavsiye ediyorum. İçinizden gelen okuma arzusu ile birlikte başarı sizi bekliyor" dedi. Burcu Bıyık`ın polis memuru eşi Mustafa Bıyık da eşinin mezuniyet sevincini paylaştı.



  • Salı 19 ° / 9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 23.3 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Perşembe 23.4 ° / 12.8 ° Güneşli