Anahtar Kelimeler:

İhale Yıl Sonunda Olacak

İhale Yıl Sonunda Olacak

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, ``Yüksek hızlı tren bittiğinde, Ankara Garı ile Sivas Garı`nın arasını 1 saat 50 dakika gibi bir süreçte geleceğiz. Bu da büyük bir nimet demektir`` dedi.

İnceleme Yaptı

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında yapılan alt yapı çalışmalarını incelemek üzere Yıldızeli ilçesine gelen Bakan Soluk`u, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ve Belediye Başkanı Selim Baş ile diğer yetkililer karşıladı. Hızlı tren projesi kapsamındaki alt yapı çalışmalarını yürüten yüklenici firmaların Yıldızeli ilçe çıkışındaki şantiyesini ziyaret eden Soluk, buradaki yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Şantiyede Ankara-Sivas hızlı tren projesi Yerköy-Yozgat-Sivas kesimi alt yapı inşaat işi ile ilgili yapılan sunumun ardından Bakan Soluk ve beraberindekiler, Yaraşbeli mevkisinde hızlı trenin geçeceği güzergaha yapılan tüneli inceledi.

Bilgi Verdi

Hızlı tren çalışması konusunda bilgi veren Soluk, ``İnşallah Yerköy-Sivas arasını 2014 yılı içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Yerköy-Sivas arası 251 kilometre uzunluğunda bir güzergahtır. Şu anda 141 kilometre bir güzergahta çalışılıyor, 110 kilometre olan kesimi ise bu yıl içerisinde ihale yapılacak. Ayrıca Ankara-Kayaş arası 11 kilometre, Başkent Ray ile birlikte onun ihalesi müşterek yapılacak.

Kırıkkale Kısmı

Kayaş-Yerköy arasında 141 kilometrelik bir kesimin de yine bu yıl sonu itibariyle ihalesini yapacağız, yalnız orada Ankara-Kayaş-Kırıkkale, Kırıkkale-Yerköy olarak 2 kesime ayırma durumumuz söz konusu. O iki kesime ayrıldığında da 3 kesim halinde hummalı bir çalışmayla alt yapının yapım süresini kısaltmayı hedefliyoruz. Kesim kesim ihale etmemizin temelinde yatan gerçek de alt yapının hızlandırılması şekliyle ilgili`` bilgisini verdi.



  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 17 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu